Prima pagină » Actualitate » Aveți mare grijă cu acest aparat electrocasnic! Consumă cât 300 de becuri într-un minut!
Aveți mare grijă cu acest aparat electrocasnic! Consumă cât 300 de becuri într-un minut!

Aveți mare grijă cu acest aparat electrocasnic! Consumă cât 300 de becuri într-un minut!

17 iun. 2024, 09:36,
BZI.ro, în Actualitate

Toți avem în casă aparate de electrocasnice pe care le folosim, însă trebuie să avem grijă că sunt unele care consumă cât 300 de becuri într-un minut. Există, însă, și modalități care pot să contribuie la reducerea consumului de energie electrică și, implicit, să se economisească bani. Iată mai jos, în articol, informațiile.

Aparatul electrocasnic ce consumă cât 300 de becuri într-un minut!

Într-o locuință există o multitudine de aparate electrocasnice care ar putea să consume mult curent, mai ales dacă sunt conectate la priză constant. Printre aparatele care pot consuma mult se numără cuptorul, mașina de spălat, uscătorul de rufe sau aparatul de aer condiționat. De altfel, cel din urmă poate să genereze costuri enorme la facturile de curent. Din acest motiv, multe persoane caută modalități prin care să își răcească locuința pe timpul verii, pentru a economisi la facturile de energie electrică.

Aparatul de aer condiționat este electrocasnicul care poate „umfla” factura la energie electrică. Pe timpul verii, multe persoane aleg această variantă, pentru a răci locuințele. Este un confort propriu, însă unul costisitor, mai ales dacă este conectat în permanență la priză și este programat să funcționeze ore întregi. Acest aparat electrocasnic poate să consume cât 300 de becuri economice, într-un timp foarte scurt. Acest aspect se întâmplă în cazul aparatelor care fac parte din clasa energetică C și D. Pentru a avea un consum mai mic, se recomandă aparatele care au clasa energetică A și A+. Consumul poate fi redus chiar și cu 40%.

Pentru a scădea temperatura într-o cameră, există mai multe metode pe care le-ai putea utiliza, pentru a-ți aerisi și răcori locuința. Dacă nu ai un aparat de aer condiționat, atunci poți utiliza ventilatorul. Avantajul este că poate fi mutat, cu ușurință, în orice spațiu și consumă mai puțin. Pentru ca temperatura din interior să nu crească, ține jaluzelele închise, iar ușile deschise, pentru circularea aerului. Totodată, evită becurile incandescente, deoarece emit căldură.

Cât consumă cuptorul eelctric

Un alt aparat care poate consuma mult reprezintă cuptorul electric. Există modele care pot ajung până la 10.000 de wați.

Pentru a reduce factura la curent, ar fi ideal ca anumite electrocasnice sau dispozitive să fie deconectate de la priză. Chiar și când sunt oprite, acestea pot consuma energie electrică, dacă sunt conectate la rețea. Printre acestea se numără mașina de spălat rufe și vase, tableta, laptopul sau calculatorul, dar și cuptorul cu microunde.

Spre deosebire de un cuptor pe gaz, care se încălzește de la flacăra puternică de la baza acestuia, un cuptor electric incorporabil sau nu, va folosi electricitatea pentru a genera căldură. Practic, acesta va fi dotat cu siguranțe care se încălzesc atunci când cuptorul funcționează. În cazul anumitor modele, poți observa efectiv cum aceste siguranțe se înroșesc. Deoarece poți controla exact măsura în care cuptorul va genera căldură, adică numărul de grade Celsius, mâncarea se va găti uniform.

Consumul unui cuptor electric poate varia în funcție de mai mulți factori, iar influența acestora asupra consumului poate fi semnificativă.

În ceea ce privește aerul condiționat, acesta este un aparat electrocasnic ce consumă cât 300 de becuri într-un minut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024