Prima pagină » Actualitate » Aveți grijă dacă vreți să mâncați pe litoral! Ce au găsit autoritățile la Shaormeria Băneasa
Aveți grijă dacă vreți să mâncați pe litoral! Ce au găsit autoritățile la Shaormeria Băneasa

Aveți grijă dacă vreți să mâncați pe litoral! Ce au găsit autoritățile la Shaormeria Băneasa

15 iul. 2024, 10:00,
BZI.ro, în Actualitate

Românii care aleg să își petreacă vacanța de vară pe litoralul românesc trebuie să se asigure că merg să mănânce în locuri de unde nu se pot alege cu vreo toxiinfecție alimentară pe lângă prețurile piperate. Inspectorii ANPC au fost zilele trecute în control la mai multe restaurante de pe litoral, iar ce au găsit autoritățile la Shaormeria Băneasa i-au determinat să închidă locația.

Ce au găsit autoritățile la Shaormeria Băneasa

Șase agenți economici, printre care și SC Vama Veche 4You Resort SRL, care operează Shaormeria Băneasa și Restaurantul Corsarul și SC Simigeria Matei Patiserie SRL de pe litoral au fost închise temporar de inspectorii ANPC pentru că nu aveau autorizații de funcționare și autorizații de construcție, pentru spațiile folosite.

Shaormeria Băneasa, restaurantul Corsarul, Simigeria Matei și alte trei companii funcționau ilegal, pe litoral. ANPC le-a închis temporar și a dat amenzi de 67.000 de lei

În urma unei acțiuni operative a inspectorilor ANPC,  în data de 13 iulie a oprit activitatea unor operatori economici care funcționau ilegal, pe litoral, potrivit unui comunicat al instituției. În plus, inspectorii au dat amenzi contravenționale în valoare totală de 67. 000 lei, au oprit definitiv de la comercializare a produselor alimentare neconforme și au oprit temporar prestarea de servicii până la remedierea deficiențelor constatate, pentru toți operatorii economici controlați, dat fiind că toți își desfășurau activitatea fără autorizații de funcționare și, cel mai grav, fără autorizații de construcție, pentru spațiile folosite.

Ce nereguli au fost găsite în urma controlului

Companiile amendate sunt: SC Vama Veche 4You Resort SRL – Shaormeria Băneasa și Restaurantul Corsarul, SC Serviciu Alimentație Colectivă SRL, SC Brissemar Gold SRL, SC Simigeria Matei Patiserie SRL, SC Dumitru Hori Litoral SRL și ⁠SC Pura Vida Sky Bar SRL.

„Este inadmisibil nivelul la care a ajuns inconștiența unor operatori economici, care expun consumatorii unor pericole foarte mari, prestând ilegal servicii și comercializând produse, în locații, fără a deține autorizații de construire și funcționare”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Cele mai importante nereguli constatate au fost nerespectarea condițiilor igienico-sanitare, lipsa autorizațiilor de funcționare și construcție pentru toți operatorii economici controlați, lipsa verificării metrologice a aparatelor de măsură folosite și nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor.

Potrivit ANPC, în cazul a două unități verificate, reprezentanții acestora au manifestat agresivitate față de echipele de control, astfel încât a fost necesară solicitarea sprijinului Inspectoratului Județean de Poliție.

Medicii veterinari care activează în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2020,” au verificat, recent, 163 de unităţi de alimentaţie publică: estaurante, cafe-baruri, pizzerii, unităţi tip fast-food, braserii, unităţi de tip bufet, baruri, rulote, magazine alimentare, laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, unităţi tip bistro, o tonetă şi o autoutilitară.

„Au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la 60 de unităţi (…) Neregulile au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 368.000 de lei”, au transmis reprezentanții ANSVSA.

Altfel, inspectorii ANPC au fost zilele trecute în control la mai multe restaurante de pe litoral, iar ce au găsit autoritățile la Shaormeria Băneasa i-au determinat să închidă locația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *