Prima pagină » Local » Avertizări meteo: Ploi torențiale și vânt puternic în 16 județe și București. Măsuri de urgență adoptate

Avertizări meteo: Ploi torențiale și vânt puternic în 16 județe și București. Măsuri de urgență adoptate

29 sept. 2024, 22:00,
în Local

În urma avertizărilor meteo de instabilitate atmosferică și precipitații abundente din 29 septembrie 2024, în intervalul orar 07.00 – 20.00, au fost înregistrate efecte severe în 35 de localități din 16 județe (Arad, Argeș, Brăila, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea) și în municipiul București. Echipajele de urgență au intervenit pentru evacuarea apei din case, curți și subsoluri, dar și pentru degajarea a 25 de copaci și doi stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, afectând trei autovehicule.

Pentru a proteja populația, au fost evacuați preventiv 3.550 de oameni din 19 localități ale județului Galați, 60 din Vaslui și două persoane din Brașov. Din cauza inundațiilor, traficul rutier a fost afectat pe DJ 687 din Hunedoara, iar circulația feroviară a fost temporar suspendată pe secția 202, între Simeria și Petroșani.

Măsurile adoptate includ evacuarea preventivă în zonele cu risc, suspendarea cursurilor în 25 de localități din județul Galați și consolidarea digurilor în județele Galați și Vaslui. Peste 1.000 de pompieri sunt implicați în operațiunile de salvare, iar populația este informată prin sistemul RO-ALERT și încurajată să adopte măsuri preventive.

Pentru detalii despre comportamentul în situații de urgență, cetățenii sunt sfătuiți să acceseze Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`