Vremea din România se va schimba radical în perioada următoare. După temperaturile mai ridicate și mai plăcute, anormale pentru această perioadă a anului, va veni o răcire drastică. Gerul sever va afecta o localitate din centrul țării, unde temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând la valori negative.
Potrivit prognozei meteo realizate de Accuweather, ninsori și temperaturi extrem de scăzute sunt așteptate într-un oraș din România, unde mercurul din termometre ar putea atinge -14 grade Celsius. De asemenea, sunt prognozate și ninsori, dar într-o cantitate mică.
Cum va fi vremea în România
Accuweather, platforma globală de prognoză meteo, a actualizat recent estimările pentru sfârșitul lunii ianuarie, iar veștile nu sunt tocmai îmbucurătoare. Conform prognozelor, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, temperaturile în Miercurea Ciuc vor ajunge la -2 grade Celsius pe timpul zilei, iar noaptea, mercurul va coborî până la -14 grade, indicând o perioadă de frig extrem. Totodată, sunt prognozate ninsori în acea zi.
Deși cantitatea de zăpadă va fi redusă, gerul intens și vântul puternic vor favoriza înghețarea acesteia, iar în anumite zone există riscul formării poleiului.
La finalul lunii ianuarie, între 28 și 31 ianuarie, temperaturile vor rămâne extrem de scăzute, iar în Miercurea Ciuc se vor înregistra valori nocturne de -9 până la -10 grade Celsius.
Următoarele două săptămâni
Până pe 20 ianuarie, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă în regiunile nord-estice, dar vor fi mai scăzute în vest, în zonele montane și local în regiunile centrale, sudice și sud-estice. În restul țării, valorile termice vor fi apropiate de mediile normale. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi sub nivelul obișnuit pe întreg teritoriul, cu un deficit mai pronunțat în jumătatea vestică a țării.
În perioada 20-27 ianuarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă în toate regiunile, cu o creștere mai semnificativă în nord-estul țării. Precipitațiile vor rămâne sub media normală la nivel național, cu un deficit mai accentuat în zona Carpaților Occidentali și în partea de nord a Carpaților Orientali.
Între 27 ianuarie și 3 februarie, temperatura medie a aerului va fi mai mare decât valorile obișnuite pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu o creștere mai evidentă în extremitatea nord-estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi sub nivelul normal în toate zonele, cu un deficit semnificativ în Carpații Occidentali și în partea de nord a Carpaților Orientali.