Prima pagină » Razboi în Ucraina » Avertizare la adresa României. Ce a transmis Vladimir Putin

Avertizare la adresa României. Ce a transmis Vladimir Putin

06 mart. 2022, 20:29,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Administraţia lui Vladimir Putin a ameninţat, duminică, 6 martie, statele vecine cu Ucraina, în special România, să nu permită staţionarea avioanelor militare ucrainene sau utilizarea acestora în conflict.

presedintele rus Vladimir Putin

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut evitarea implicării Alianţei Nord-Atlantice într-un conflict direct cu Rusia, pledând pentru continuarea eforturilor diplomatice pentru un armistiţiu în Ucraina

Avertizare la adresa României

Igor Konachenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a transmis un mesaj către țările ce se implică în ajutorarea Ucrainei, dar mai ales României.

„Ştim sigur că avioane ucrainene de luptă au zburat în România şi în alte ţări învecinate. Folosirea reţelei de aerodromuri din aceste ţări ca bază pentru avioanele militare ucrainene şi folosirea ulterioară a acestora împotriva forţelor armate ale Rusiei se poate considera o implicare a acestor ţări într-un conflict armat”, a declarat acesta.

Anterior, preşedintele Vladimir Putin a avertizat că Rusia va considera parte co-beligerantă orice ţară care va încerca să impună zonă de interdicţie aeriană în Ucraina.

presedintele rus, Vladimir Putin

Miniştrii de Externe din ţările NATO au respins, vineri, 4 martie, cu ocazia reuniunii extraordinare de la Bruxelles, ideea instituirii unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina

NATO a respins ideea unei zone de interdicție aeriană în Ucraina

Miniştrii de Externe din ţările NATO au respins, vineri, 4 martie, cu ocazia reuniunii extraordinare de la Bruxelles, ideea instituirii unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina.

„A fost evocat subiectul, iar statele aliate au convenit că nu trebuie să avem avioane NATO în spaţiul aerian ucrainean sau trupe NATO la sol, deoarece ne-am putea trezi cu un război total în Europa”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.

Potrivit CNN, la rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a argumentat, că instituirea de către NATO a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina ar risca să conducă la un „război total în Europa”.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut evitarea implicării Alianţei Nord-Atlantice într-un conflict direct cu Rusia, pledând pentru continuarea eforturilor diplomatice pentru un armistiţiu în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *