Prima pagină » Coronavirus » Avertismentul unui medic american: „În SUA, COVID-19 este mai răspândit decât la începutul anului“
Avertismentul unui medic american: „În SUA, COVID-19 este mai răspândit decât la începutul anului“

Avertismentul unui medic american: „În SUA, COVID-19 este mai răspândit decât la începutul anului“

03 aug. 2020, 10:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Medicul american Deborah Birx a lansat un avertisment privind pandemia de coronavirus. Coordonatorul grupului de lucru împotriva coronavirus de la Casa Albă, Deborah Birx, susține că SUA se află într-o nouă fază în lupta sa împotriva pandemiei coronavirusului, spunând că virusul mortal este mai răspândit decât atunci când a intrat în SUA la începutul acestui an.

„Ceea ce vedem astăzi este diferit de martie și aprilie. Este foarte de răspândit. Este la fel de răspândit în zonele rurale ca în orașe, în zonele urbane „, a declarat Deborah Birx, potrivit CNN.

Avertismentul unui medic american: „Respectați măsurile de distanțare fizică!“

Deborah BirxBirx a subliniat că americanii trebuie să respecte recomandările de sănătate, inclusiv să poarte o mască și să respecte distanțarea fizică.

„Toți cei care trăiesc într-o zonă rurală trebuie să îneleagă că nu sunt imuni sau protejați de acest virus. Dacă există un focar în zona dumneavoastră rurală sau în orașul dumenavoastră, trebuie să luați în considerare să purtați o mască acasă, presupunând că sunteți pozitiv, dacă aveți persoane în gospodărie cu comorbidități. Această epidemie acum este diferită și este mai răspândită decât la începutul anului, atât în zona rurală cât și în cea urbană”, a adăugat Deborah Birx.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 s-ar putea dubla până la finele anului în SUA

O nouă prognoză publicată de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, s-au înregistrat peste 173.000 de decese în America până pe 22 august, iar fostul administrator al Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente a Statelor Unite (FDA), dr. Scott Gottlieb, a avertizat luna trecută că numărul de decese cauzate de coronavirus ar putea ajunge la 300.000 de morți până la sfârșitul anului, dacă țara nu își schimbă traiectoria în privința măsurilor de prevenire.

Deborah Birx nu a vrut să facă o prognoză privind numărul de decese în SUA , cauzate de COVID-19, însă a spus că acest număr va depinde în mare măsură de modul în care statele din sud și vest vor ști să gestioneze situația. Aceste state au devenit puncte fierbinți pentru COVID-19.

„Nu este vorba despre niște persoane anume, ci despre anumite evenimente pe care trebuie să le oprim. Cu siguranță, trebuie să luăm mai multe precauții”, a spus Deborah Birx.

Problemele administrației Trump cu pandemia de COVID-19

Întrebată dacă a venit momentul să fie resetat răspunsul guvernului federal la pandemie, Deborah Birx a spus: „Cred că guvernul federal s-a resetat acum aproximativ cinci până la șase săptămâni, când am văzut că acest lucru începe să se întâmple în sud.”

În urmă cu aproximativ șase săptămâni, vicepreședintele Mike Pence, care conduce grupul de lucru pentru coronavirus, a declarat că SUA „câștigă lupta” și nu există „un al doilea val”.

Deborah Birx a spus că fiecare stat are nevoie de o abordare „adaptată dramatic” la COVID-19, cu un „set de recomandări bazate pe ceea ce vedem la nivel de comunitate, ceea ce vedem relevant pentru spitale”.

Administrația Trump a lăsat multe dintre decizii liderilor de stat, permițând guvernanților să decidă când să aplice sau să retragă restricțiile coronavirusului și când să închidă și să redeschidă economia statului lor.

Vor merge elevii la școală?

O întrebare esențială a fost dacă liderii de stat și locali ar trebui să permită prezența evelevilor la ore la reluarea anului școlar.

„Dacă aveți o încărcătură mare a cazurilor și o răspândire activă a comunității, la fel cum le cerem oamenilor să nu meargă în baruri, să nu facă petreceri, să nu creeze evenimente care pot facilita răspândirea virusului, la fel le cerem oamenilor să învețe la păstreze distanțarea fizică în acest moment, astfel încât să putem ține această epidemie sub control „, a răspuns Deborah Birx.

Duminică, SUA au raportat peste 4,6 milioane de cazuri de COVID-19, iar numărul deceselor cauzate de coronavirus a fost de 154.449 de americani, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *