Prima pagină » Coronavirus » Avertismentul unei românce însărcinată, în comă după ce s-a infectat cu COVID-19: „Nu este doar o răceală! O să vedeți că există!“
Avertismentul unei românce însărcinată, în comă după ce s-a infectat cu COVID-19: „Nu este doar o răceală! O să vedeți că există!“

Avertismentul unei românce însărcinată, în comă după ce s-a infectat cu COVID-19: „Nu este doar o răceală! O să vedeți că există!“

24 iun. 2020, 11:16,
în Coronavirus

Avertismentul unei românce însărcinată, în comă după ce s-a infectat cu COVID-19. Româncă însărcinată, în comă după ce s-a infectat cu COVID-19. Aceasta este stabilită la Londra și a trecut printr-un adevărat coșmar după ce a fost infectată cu temutul coronavirus. Femeia era însărcinată când a fost testată cu coronavirus. Apoi starea ei s-a agravat iar medicii i-au făcut cezariană.

Andreea Tudose a stat o săptămână în comă și abia după ce s-a trezit și-a văzut pentru prima dată copilul.

„N-am mai crezut în el și am zis că: dă-l în colo că nu se ia așa ușor”, povestește ea.

Tânăra româncă avea să simtă însă pe propria piele ce înseamnă COVID-19. A fost diagnosticată în timp ce era însărcinată în peste 8 luni.

Povestea a început pe 21 mai când a fost la o petrecere la care regulile de distanţare n-au fost respectate. Din 16 participanţi, 6 s-au infectat. Prin ei şi Andreea, însărcinată în a 33 a săptămână şi soţul său. Două zile mai târziu au început simptomele şi a fost internată. Andreea a filmat experienţa.

„Am avut dureri foarte mari. Zici că cineva îmi trage carnea după mine. Şi frisoane”, povestește Andreea Tudose.

După câteva zile situaţia s-a agravat.

„Vă rog din tot sufletul meu. Dacă aveţi persoane pe lângă voi vulnerabile, gravide, cu inima, bătrâni nu îi puneţi în pericol sub nicio formă. Este groaznic virusul ăsta dacă ai imunitatea scăzută”, povestește tânăra.

Avertismentul unei românce însărcinată, în comă după ce s-a infectat cu COVID-19: I-au făcut operaţie de cezariană

În a şaptea zi de spitalizare lucrurile s-au complicat. A fost intubată. Pe 5 iunie, medicii i-au indus coma şi-au făcut operaţie de cezariană. Copilul a fost salvat. 7 zile însă, Andreea s-a zbătut între viaţă şi moarte.

„Au urmat 7 zile de teroare pentru familia mea. Eu nu am stitu nimic. Eu n-aş fi fost critic. Nu eram dacă nu eram gravidă atât de avansat”, zice Andreea Tudose.

După 7 zile s-a trezit din comă. Atunci şi-a văzut pentru prima dată şi copilul printr-un video call. Au urmat încă 10 zile de recuperare şi abia vineri a fost externată în aplauzele medicilor care i-au salvat viaţa.

„Vă mulţumesc. Datorită vouă eu şi copilul meu suntem în viaţă”, a spus Andreea Tudose.

„Eram în comă. L-au trezit pe Dănuț, pe soțul meu, la 7.30 dimineața și i-au zis că este tătic și că soția lui are 50 – 50% șanse. Au urmat niște zile în care nu au știut de mine. Pentru că eram intubată și nu știau dacă o să trăiesc sau nu”.

”Este groaznic!“

Femeia a stat în comă o săptămână și abia după ce s-a trezit și-a putut vedea fetița care a fost testată negativ. De pe patul de spital, Andreea a ținut un jurnal video în care a povestit cum s-a luptat să supraviețuiască temutului virus. Ea a făcut apel ca oamenii care nu cred în acest virus, să nu mai ignore pericolul.

Este groaznic COVID-ul. Nu este doar o răceală, fraților! O să vedeți că există! Nu e adevărat că nu există. Și poți avea forme foarte grave!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *