Prima pagină » Actualitate » Avertismentul sumbru al lui Alexandru Rafila: „E greu de crezut că nu vom ajunge la 5.000 de infectări pe zi!“

Avertismentul sumbru al lui Alexandru Rafila: „E greu de crezut că nu vom ajunge la 5.000 de infectări pe zi!“

11 oct. 2020, 15:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, lansează un avertisment sumbru în legătură cu numărul de cazuri noi de COVID-19. Alexandru Rafila susține că că e posibil ca în scurt timp să ajungem la 5.000 de noi infectări cu noul coronavirus pe zi. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susţine că este nevoie de o schimbare a strategiei epidemiologice.

„Este greu de crezut că nu vom ajunge la 5 mii de cazuri noi de infecţie pe zi“, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Oamenii să meargă la serviciu după un orar decalat“

Membrul în Comitetului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a precizat că este nevoie de o schimbare a modului în care sunt evaluate persoanele infectate cu noul coronavirus şi a unităţilor medicale în care sunt internaţi.

De asemenea, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie sugerează ca oamenii să meargă la serviciu după un orar decalat, iar astfel să fie evitată formarea de aglomeraţii în mijloacele de transport în comun.

„Discuție deschisă cu angajatorii de a reglementa programe decalate, aglomeraţia să fie evitată mai ale în oraşele mari. Mijloacele de transport să ţină cont de aceste aranjamente de programe şi ar avea un impact favorabil”, a spus Alexandru Rafila.

În acest moment, România se confruntă cu o transmitere comunitară extinsă, iar aturorităţile ar trebui să se gândească deja la aplicarea altor măsuri de restricţie, susţine profesorul Alexandru Rafila.

„Avem 3,4 decese la 100.000 de locuitori, am revenit pe locul întâi”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a făcut un anunț înfiorător. Acesta a afirmat că țara noastră înregistrează în acest moment cele mai multe decese la suta de mii de locuitori, dintre toate ţările Europei. Anunțul a venit în contextul în care zilnic apare câte un nou record de îmbolnăviri, de persoane internate la ATI sau de decese. Rafila spune că ceea ce a adus țara în acest punct este calitatea serviciilor medicale.

„Avem 3,4 decese la 100.000 de locuitori, am revenit pe locul intâi. Şi asta este îngrijorător pentru că cu cât numărul de cazuri va creşte, cu siguranţă această proporţie de decese nu va putea să scadă şi o să apară probleme foarte serioase.”, a avertizat Alexandru Rafila, expertul României la OMS, în cadrul emisiunii „Exces de putere” de la Antena 3

Tot astăzi a fost și ziua în care s-au acumulat cele mai multe infectări la nivel mondial, 350.000, în 24 de ore.

Alexandru Rafila, despre noile restricții: „Nu poți să tolerezi la nesfârșit o măsură care îți modifică viața de zi cu zi“

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, a vorbit despre noile restricții impuse în condițiile pandemiei de COVID-19 și creșterea numărului de cazuri de infectări în România. Alexandru Rafila a declarat că numai timpul va demonstra dacă noile măsuri restrictive își vor face efectul. Acesta a spus că în acest moment nu se poate spune cu exactitate dacă este cazul amânării alegerilor parlamentare, deoarece încă nu a trecut suficient timp de la cele locale.

„Numai timpul ne va demonstra și o să vedem peste o săptămână, două dacă această creștere se stabilizează și eventual începe să scadă numărul de cazuri. Acela va fi momentul adevărului, trebuie să vedem efectul măsurilor în viața reală”, a declarat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS a precizat că „nu se rezolvă relaxarea oamenilor”.

„Trebuie să înțelegem că și oamenii au o limită de tolerabilitate. Nu poți să tolerezi la nesfârșit o măsură care îți modifică viața de zi cu zi. Mai degrabă convingerea și parteneriatul cu oamenii este acela care poate să rezolve o problemă”, a menționat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`