Prima pagină » Actualitate » Avertismentul medicului Tudor Ciuhodaru: „Nu faceți asta după masa de Crăciun!“

Avertismentul medicului Tudor Ciuhodaru: „Nu faceți asta după masa de Crăciun!“

25 dec. 2020, 14:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Tudor Ciuhodaru a lansat un avertisment legat de masa de Crăciun. Tudor Ciuhodaru a explicat cum trebuie să mănânce românii la masa de Crăciun pentru a nu ajunge la spital cu probleme digestive. Regula de aur, moderația.

„Pentru bolnavii cronici, cu boli digestive mai ales, pentru cei cu afecţiuni cardiace sau metabolice, este necesar să respecte regimul şi în această perioadă. Eventuale excese se vor face doar după un consult la medicul de familie. Nu se întrerupe în niciun caz tratamentul doar pentru a mânca şi bea.

Celor care vin după post, le recomand să reia progresiv alimentaţia, fără doze mari de grăsimi dintr-odată, pentru că în mod cert vor ajunge la spital. Apropo de cei care vor consuma carne şi grăsimi în exces, să nu uite şi de salatele din fructe şi legume proaspete, pentru a asigura un regim echilibrat. Nu în ultimul rând, vremea e frumoasă, aşa că recomand plimbări în aer liber, pentru a compensa consumul de calorii. Moderaţia trebuie să fie deviza acestor sărbători. Sărbătorile sunt despre familie, despre noi toţi, nu despre mâncare!”, a spus Tudor Ciuhodaru.

Pastilele pentru ficat, nerecomandate

Medicul Tudor Ciuhodaru a avertizat că pastilele şi suplimentele pentru ficat nu sunt recomandate în această perioadă.

„În general, este mai bine să previi decât să tratezi. În plus, atenţie, automedicaţia poate face mai mult rău decât bine la un moment dat”, a precizat Tudor Ciuhodaru.

Problemele digestive, pe locul doi anul trecut

Medicul a adăugat că accidentele domestic și agresiunile au depăşit anul trecut patologia digestivă.

„Anul trecut, patologia traumatică, etilică, a depăşit patologia digestivă. Chiar mă uitam pe statistici. Adică accidentele domestice, agresiunile, au fost mult peste patologia digestivă. Cu toate astea, afecţiunile cauzate de reluarea alimentaţiei cu carne, grăsimi, după post reprezintă un loc important în această perioadă. Mă refer aici la crize biliare, ulcere, hemoragii digestive”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Informații despre noua mutație a coronavirusului

Tudor Ciuhodaru a transmis informații despre noua mutație a virusului coronavirus. Doctorul a publicat pe pagina sa de socializare Facebook 10 lucruri pe care este util să le cunoaștem.
Dr. Tudor Ciuhodaru susține că dacă nu ne testăm  în manieră extinsă, vom avea această nouă tulpină a virusului SARS – COV – 2 cât de curând și în România. Tulpina a ajuns deja în Italia. Un pacient din Marea Britanie a ajuns cu un avion la Roma și acolo a fost testat pozitiv cu această nouă variantă. Astfel, în acest context, statul italia a blocat din nou zborurile de Marea Britanie până pe data de 6 ianuarie 2021.

Medicul Tudor Ciuhodaru mai transmite faptul că noua mutație poartă denumirea de VUI – 202012/01. S-au infectat deja peste 1.000 persoane cu noua variantă. De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății va ține a curent toate statele memebre cu privire la caracteristicile virusului nou. Autoritățile londoneze susțin că această variantă nouă are o transmisibilitate mult mai rapidă, dar rata mortalității nu se consideră a fi mai mare.

„Nu testăm extins, suntem condamnați. Vom avea și noi aceasta tulpină mai repede decât ne imaginăm. Noua tulpină a ajuns deja în Italia. Pacientul s-a întors zilele trecute din Marea Britanie cu un avion ce a aterizat la aeroportul Fiumicino și a fost depistat pozitiv cu noua varianta găsită în ultimele săptămâni în Mare Britanie“, a spus Tudor Ciuhodaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`