Prima pagină » Actualitate » Avertismentul medicului Cristian Oancea: „Dacă ne menținem la 4.000 de cazuri, săptămâna aceasta vom fi nevoiți să alegem pacienții!“

Avertismentul medicului Cristian Oancea: „Dacă ne menținem la 4.000 de cazuri, săptămâna aceasta vom fi nevoiți să alegem pacienții!“

19 oct. 2020, 12:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a lansat un avertisment în legătură cu numărul mare de cazuri noi de COVID-19 înregistrat în ultima perioadă în România. Medicul Cristian Oancea a declarat că dacă se va menține trendul crescător epidemiologic, medicii vor ajunge să fie nevoiți să aleagă între pacienți.

„Noi nu mai avem locuri, am dus la Arad pacienții care necesitau terapie intensivă. Am ajuns la aproape de maxim, inclusiv cu paturile de interne. Dacă nu ne vom trezi în al 13-lea ceas, nu știm unde o să ajungem. Nu mai avem cu ce să facem față.

În acest moment, capacitatea e la maxim. Dacă mai avem azi cazuri de terapie intensivă nu știm unde să le trimitem. Ne trebuie soluții rapide de la o zi la alta. Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna asta vom fi plini, vom ajunge în situaia în care trebuie să alegem pacienții. De săptămâna asta, la asta se va ajunge!”, a declarat Cristian Oancea.

Cristian Oancea: „Spitalele se confruntă cu problema creării de circuite“

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a vorbit și despre o problemă mare cu care se confruntă spitalele din România: crearea unor circuite speciale doar pentru pacienții COVID-19.

„Spitalele se confruntă cu problema creării de circuite, pentru că dacă o unitate sanitară are o singură secție de terapie intensivă, chiar dacă ai vrea să faci o parte doar pentru pacienții Covid, nu poți avea circuite sigure pentru ceilalți. Nu trebuie să uităm și de importanța purtării măștii sanitare. Chiar și cei care nu cred în existența virusului să fie conștienți că pot fi asimptomatici și își pot infecta  familia și prietenii“, a mai spus Cristian Oancea.

Stela Halichidis: „E cea mai proastă perioadă de până acum!“

Medicul Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanța, a declarat că după ce toate cele 120 de paturi din unitatea medicală au fost ocupate de bolnavi, conducerea a luat decizia de a suplimenta locurile cu încă şase. Nici medicamentele pentru tratarea COVID-19 nu lipsesc. În special, Remdesivir, cel pe care multe spitale vor să-l aibă.

Cazurile noi de COVID-19 cresc zilnic şi astăzi s-a depășit pragul de 4.000 de cazuri, iar unele dintre spitale sunt deja pline de bolnavi, iar medicii aproape epuizaţi.

„Am înţeles că vom primi. Până acum am avut Remdesivir, mai cu ţârâita, mai greu, dar a fost. Oricum, nu toată lumea trebuie să ia Remdesivir, ci numai bolnavii în stare gravă”, a declarat Stela Halichidis.

Emilian Imbri: „Saltul la 7.000 de cazuri se poate face rapid!“

Emilian Imbri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din Capitală, a declarat că autoritățile trebuie să ia urgent măsuri pentru că din acest moment numărul infectărilor cu noul coronavirus s-ar putea dubla într-un timp foarte scurt.

„Acum saltul de la 3.000 la 4.000, 5.000, 6.000 și 7.000 cum au calculat unii, se poate face rapid, putem ajunge in foarte scurt timp acolo. Nu mai avem timp să așteptăm, cred că nicio o săptămână, trebuie să facem ceva. Poate trebuie limitat accesul în Capitală, sau pe sectoare”, a declarat Emilian Imbri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *