Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta“ din București, a lansat un avertisment dur în legătură cu persoanele care nu țin cont de măsurile de prevenire a pandemiei de COVID-19.
„Vedem în jurul nostru că lumea nu înțelege momentul în care ne aflăm“, a spus. Beatrice Mahler.
„Să stăm acasă fiecare şi să ieşim doar în momentul în care avem de mers la serviciu, de făcut aprovizionarea cu nevoile zilnice, altfel numărul de cazuri nu o să scadă. Pentru următorii doi ani, în care ne vom lupta cu această pandemie, soluţia este respectarea regulilor. Nici într-un caz lockdown, care pe termen lung nu ajută”, a declarat Beatrice Mahler.
Beatrice Mahler: „Nu putem altfel, suntem într-un moment critic, de război, trebuie să luptăm pentru viața noastră“
Managerul Institutului „Marius Nasta“ din București a precizat că fără să ne mobilizăm toți, să aplicăm regulile pe care le cunoștem deja, nu vom reuși să trecem peste aceste moment.
„Activitatea medicală și suprasolicitarea pe care o resimțim e maximă, pentru că numărul de pacienți care ajung cu nevoie de asistență medicală severă și critică infectați cu COVID e mare. Fără să ne mobilizăm toți, să aplicăm regulile pe care le cunoaștem deja, nu vom reuși să trecem peste aceste momente. Trebuie să înțelegem că normalitatea acestei perioade e alta, că reorganizarea vieții noastre trebuie să fie prioritară, pentru că o facem pentru restul vieții noastre. Nu putem altfel, suntem într-un moment critic, de război, trebuie să luptăm pentru viața noastră”, a menționat Beatrice Mahler.
„E nevoie să purtăm masca, să respectăm distanțarea!“
Medicul de la Institutul „Marius Nasta“ susține că mai sunt încă oameni care nu au înțeles că trebuie respectate măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.
„Vedem în jurul nostru că lumea nu înțelege momentul în care ne aflăm, în marea majoritate oamenii au înțeles că e nevoie să purtăm masca, să respectăm distanțarea, însă până nu vom înțelege toți – și asta nu trebuie să fie o condiție impusă, trebuie să fie o condiție asumată ca să fie eficientă în timp”, a adăugat Mahler.
Nu mai sunt paturi libere la Institutul „Marius Nasta“
Medicul a menționat că în acest moment Institutul „Marius Nasta“ din București nu mai are paturi libere.
„Azi noapte pacienții au ocupat zona de triaj, suntem într-un moment în care așteptăm câțiva pacienți să se facă bine ca să putem interna alții care ajung într-un flux continuu către spitale. Este o situație extrem de dificilă, cu o presiune mare, și îmi doresc ca toți să respecte regulile pentru că în spital e mult mai greu. Din păcate, numărul de pacienți cu forme severe e mare și procedurile de ventilație sunt începute pe secție, este o secție care de fapt e o pre-terapie intensivă în marea ei majoritate, în acest moment”, a mai spus Beatrice Mahler.
Aproape 5.000 de cazuri noi de infectări cu COVID-19 în România
Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 6.163 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În intervalul 21.10.2020 (10:00) – 22.10.2020 (10:00) au fost raportate 98 de decese (55 bărbați și 43 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.