Prima pagină » Actualitate » Avertismentul medicului Beatrice Mahler: „Până la sfârșitul lunii, putem ajunge la o triplare a cazurilor Covid-19”
Avertismentul medicului Beatrice Mahler: „Până la sfârșitul lunii, putem ajunge la o triplare a cazurilor Covid-19”

Avertismentul medicului Beatrice Mahler: „Până la sfârșitul lunii, putem ajunge la o triplare a cazurilor Covid-19”

08 sept. 2021, 09:30,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Doctorul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a estimat, marți, 7 septembrie 2021, la un post de televiziune, faptul că numărul cazurilor COVID-19 ar putea să se dubleze sau chiar să se tripleze în perioada imediat următoare.

„De mâine vom mări numărul de paturi, vom pune încă 42 de paturi la dispoziția pacienților COVID. Astăzi externăm ultimii pacienți de pneumologie din această parte de spital, pentru că, de mai bine de trei zile, suntem cu secția plină și numărul de pacienți COVID care au nevoie de asistență este în creștere, cu forme extrem de severe”, a spus Beatrice Mahler.

Dr. Beatrice Mahler, îngrijorată de transmiterea comunitară

Medicul primar pneumolog din cadrul unităţii medicale „Marius Nasta” din Bucureşti a menţionat că este de-a dreptul îngrijorată de situaţia actuală a pandemiei, având în vedere faptul că de luni, 13 septembrie 2021, elevii încep scoala.

„E o direcție spre care am ajuns mult prea repede și într-un ritm galopant, care pe mine, cel puțin, mă îngrijorează. Dacă iau în calcul și anunțul INSP, și anume că avem deja criterii de transmitere comunitară, e un lucru extrem de îngrijorător ținând cont că săptămâna viitoare încep școlile”, a transmis dr. Beatrice Mahler.

În fiecare săptămână, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus creşte cu cel puţin 30 la sută.

„Din ce vedem statistic, înseamnă o creștere de 30% cel puțin a cazurilor în fiecare săptămână. Fiind în prima săptămână din septembrie, asta înseamnă că putem ajunge la o dublare cel puțin a numărului de cazuri care sunt astăzi declarate, dacă nu chiar mergem către o triplare a lor. Depinde foarte mult de numărul de cazuri pe care o să le putem depista, de numărul de persoane care vor dori să accepte testarea”, a conchis medicul primar pneumolog.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, despre valul al patrulea

În valul 4 al pandemiei, la spitale ajung familii întregi, inclusiv cu bebeluşi. De cele mai multe ori, bolnavii vin la camerele de gardă în stare foarte gravă. Odată cu creşterea numărului de cazuri zilnice, autorităţile suplimentează în aceste zile paturile destinate pacienţilor care necesită internare, dar şi pe cele din secţiile de terapie intensivă.

”Avem 29 paturi pe secție, 28 ocupate în această dimineață, secția ATI 6 din 6 este plină. Suntem în momentul în care vom extinde numărul de paturi de COVID cu încă 42 și suplimentăm la Terapie Intensivă cu un pat. Această extindere a numărului de paturi de COVID se face în detrimentul pacienților cu boli pulmonare cronice”, a declarat și Beatrice Mahler, manager al Institutului ”Marius Nasta”.

În această săptămâna va fi readus în curtea spitalului și TIR-ul ATI. Astfel, numărul de paturi de terapie intensivă va fi suplimentat cu încă 8.

Pacienții care ajung la Marius Nasta au forme severe ale bolii și sunt în cea mai mare mare parte tineri.

La nivel național, din 815 paturi AȚI destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2, aproape 450 sunt ocupate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *