Prima pagină » Actualitate » Avertismentul ANPC pentru turiștii care merg pe litoralul românesc: „Nu trebuie consumat acest aliment!“
Avertismentul ANPC pentru turiștii care merg pe litoralul românesc: „Nu trebuie consumat acest aliment!“

Avertismentul ANPC pentru turiștii care merg pe litoralul românesc: „Nu trebuie consumat acest aliment!“

03 iul. 2024, 10:34,
BZI.ro, în Actualitate

ANPC a transmis un mesaj important pentru cei ce aleg să meargă câteva zile pe litoralul românesc, acolo unde se pot relaxa și bucura de vremea frumoasă în liniște. Reprezentanții ANPC spun că nu trebuie consumat acest aliment. Este vorba despre porumbul vândut pe plajă de comercianții ambulanți care au apărut deja și care nu respectă normele de igienă.

ANPC avertizează că nu trebuie consumat acest aliment

ANPC trage un semnal de alarmă pentru românii care merg pe litoral pentru a petrece câteva zile la malul mării. Comisarii de la Protecția Consumatorului susțin că în multe restaurante de pe litoral „mizeria e la ea acasă”.

Așa cum era de așteptat, controalele au început în toate stațiunile, astfel că vor fi luate cele mai „drastice” măsuri împotriva acelor comercianți care nu se gândesc la sănătatea turiștilor atunci când nu respectă normele de sănătate și igienă.

Litoralul românesc este împânzit de terase și restaurante, pe lângă clasicele localuri cu sistem de autoservire. Acestora li se adaugă zeci de comercianți ambulanți, iar în multe restaurante igiena reprezintă o mare dilemă.

Majoritatea românilor merg pe ”încredere”, dar există și turiști care studiază atent localul înainte de a alege meniul zilei.

„Da, mai ales cu un bebeluş micuţ chiar nu prea avem încredere să mergem oriunde. Suntem atenţi să fie proaspătă, în primul rând”, spune o turistă.

„Nu, nu, niciodată, nicodată nu mâncăm de la comercianţi ambulanţi. Să fie restaurant în incinta hotelului întrucât considerăm că este mai bine aşa, având şi copil mic, este mult mai, mult mai sigur”, spune, la rândul său, un turist.

Au început controalele în toate localurile din stațiunile de la mare

Autoritățile au transmis faptul că au început deja controalele în toate localurile din stațiunile de la mare.

Cu alte cuvinte, sunt verificate restaurantele, localurile, hotelurile, plaja, serviciile și, inclusiv, micile magazine. De controale nu scapă nici vânzătorii de porumb de plajă, iubiți de toți turiștii de mai bine de 30 de ani.

Horia Constantinescu, președinte al comisariatului pentru protecţia consumatorilor, după ce a ratat Primăria Constanța, îi trage de mânecă pe părinții care apelează la astfel de vânzători ambulanți.

„Produsele repective cu siguranţă nu trebuie consumate, cred că ar trebui să găsim măcar o sancţiune nu divină, ci una punitivă pentru părinţii ce înţeleg să achiziţionze astfel de produse pentru copiii lor“, a explicat șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu.

Șeful CJPC Constanța a menționat că nu își dorește să strice sezonul estival, însă se vor lua măsuri ferme în cazul celor care pun în pericol sănătatea clienților.

„Cu siguranţă şi cu privire la situaţiile ce pun în pericol flagrant sănătatea şi de ce nu viaţa consumatorilor măsurile vor fi extraordinari de ferme pentru că mi s-ar părea ciudat să-i spun măi, măi, măi, nu e bine să-ţi otrăveşti semenii cu peşte păstrat în condiţii improprii sau cu alte produse la fel de periculoase. Vom veghea, bineînţeles, şi la ceea ce înseamnă dezvoltarea unui litoral corect, iar acolo unde operatorii economici au înţeles din anii trecuţi că au de respectat anumite exigenţe legale şi trebuie să se alineze şi poate unora mai noi, cu siguranţă le vom fi alături pentru a reuşi să-i aducem la nivelul pe care cu toţii sigur ni-l dorim”, a mai declarat şeful CJPC Constanţa.

Astfel, ANPC a transmis un mesaj important pentru cei ce aleg să meargă pe litoralul românesc spunând că nu trebuie consumat acest aliment. Este vorba despre porumbul vândut pe plajă de comercianții ambulanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 iulie 2024
05 iulie 2024