Prima pagină » National » Avertisment pentru șoferii care folosesc aplicații mobile de trafic! Cum pot fi înșelați
Avertisment pentru șoferii care folosesc aplicații mobile de trafic! Cum pot fi înșelați

Avertisment pentru șoferii care folosesc aplicații mobile de trafic! Cum pot fi înșelați

03 feb. 2025, 14:00,
Mirela Gabriela Todosi în National

Avertisment pentru șoferii care folosesc aplicații mobile de trafic! Infractorii folosesc noi metode pentru a face victime printre conducătorii auto. Escrocii se folosesc de aplicațiile mobile de trafic pentru a vedea zonele în care au fost înregistrate accidente sau unde șoferii trag pe dreapta pentru că au probleme cu mașinile. Iată cum pot fi înșelați șoferii.

Avertisment pentru șoferii care folosesc aplicații mobile de trafic!

O nouă înșelătorie îi vizează pe conducătorii auto români care folosesc aplicații mobile de trafic. Escrocii se folosesc de aplicațiile conducătorilor auto pentru a vedea zonele în care au fost înregistrate accidente sau unde șoferii trag pe dreapta pentru că au probleme cu mașinile și se prezintă ca fiind angajați ai firmelor de tractare și cer sume uriașe pentru tractare. În unele cazuri, infractorii pretind că autoturismul va fi dus la service, însă proprietarii nu îi mai pot contacta și nu mai recuperează niciodată vehiculele.

Noua metodă de înșelătorie face ravagii printre șoferii din România. Infractorii monitorizează notificările aplicațiilor mobile de trafic și, odată ce detectează un incident, ajung rapid la fața locului, înaintea echipajelor de intervenție autorizate, cu mașini care imită designul celor oficiale. Din acest motiv, șoferii cad în capcană foarte ușor.

Metode prin care posesorii auto sunt înșelați

Spargerea intenționată a oglinzii retrovizoare laterale a unei mașini parcate este o nouă metodă de escrocherie în rândul șoferilor. Tot mai mulți conducători auto sunt victime ale acestui tip de înșelăciune. După spargerea oglinzii, infractorul lasă un bilet cu un număr de telefon, oferindu-se să rezolve daunele. De fapt, este un mod de a fura banii din contul bancar al victimei pentru că infractorul propune să trimită o sumă pentru a achita daunele pe un cont bancar. Atunci când victima sună la numărul indicat, i se va solicita să acceseze un link pentru a procesa plata despăgubirii către o presupusă companie de asigurări. În acest mod, escrocii reușesc să obțină acces la dispozitivul victimei, ceea ce le permite să se infiltreze în contul bancar sau în portofelul virtual și să transfere banii din contul victimei.

Șoferii trebuie să fie atenți și la amenzile false găsite pe parbrizul mașinii. Noua escrocherie a hoților implică utilizarea falselor avertismente de la „Poliția Comunitară” pentru a înșela proprietarii de mașini. Această fraudă presupune inițial lăsarea unui avertisment pe parbrizul mașinii, urmat de un fals avertisment de ridicare a mașinii, cu instrucțiuni de plată online pentru o amendă falsă. Această escrocherie este realizată de grupuri care urmăresc frecvent locurile de parcare, în special în parcările magazinelor.

Autoritățile recomandă persoanelor care se consideră vătămate să sesizeze secția de poliție competentă teritorial. Conform articolului 258 din Codul penal, folosirea fără drept a unei calități oficiale implicând exercițiul autorității de stat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Șoferii români trebuie să fie atenți la noile metode de înșelătorie ale escrocilor. Recentă este metoda aplicațiilor mobile de trafic. Posesorii auto care folosesc aceste aplicații devin victimele infractorilor, care îi urmăresc și se dau drept angajați ai firmelor de tractare.
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
redactia.ro
Scene cutremurătoare în Turcia. Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți s-a stins chiar în timpul unui concert
Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Anunţ de ultimă oră! Pensia în aprilie pentru români. Când intră banii pe card, când vine poștașul
observatornews.ro
Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Contractele angajaților și vechimea în muncă. Guvernul schimbă tot sistemul
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Pensia uriașă pe care o primește nu îl mulțumește pe Cornel Dinu. Emblema lui Dinamo a sărit la gâtul Elisabetei Lipă și a făcut circ pentru diferențele care există în sistem
Playtech.ro
Cum se calculează pensia dacă ai contribuit în două țări diferite. Cât contează anii lucrați în străinătate
Dailybusiness.ro
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
RomaniaTV
Cum arată fiica lui Becali, după 3 nașteri. Imagini extrem de RARE. Teodora e modestă, se îmbracă simplu și nici nu zici că e milionară!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Veste fabuloasă! 8 milioane de români au bani mai mulţi în contul de care au uitat. Verifică AICI
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`