Prima pagină » Actualitate » Avertisment lansat de ministrul Sănătății pentru firma care a câștigat licitația pentru măști: „Dacă nu le livrează, reziliem contractul!“
Avertisment lansat de ministrul Sănătății pentru firma care a câștigat licitația pentru măști: „Dacă nu le livrează, reziliem contractul!“

Avertisment lansat de ministrul Sănătății pentru firma care a câștigat licitația pentru măști: „Dacă nu le livrează, reziliem contractul!“

02 sept. 2020, 10:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lansat un avertisment pentru firma care a câștigat licitația pentru măști. Nelu Tătaru îi somează să livreze măștile sanitare, altfel contractual va fi reziliat.

Firma care a câștigat licitația pentru măști sanitare pentru categoriile defavorizate, Naguma Medical Supply, mai are la dispoziție doar o zi pentru a livra întreaga cantitate. Până acum firma a livrat doar 30 de milioane de măști din totalul de 115 milioane prevăzute în contract.

„În două zile ar trebui să fie distribuite măștile. Dacă nu, atunci vom avea o reziliere cu firma cu care avem în acest moment contractul și va veni următoarea firmă”, a declarat Nelu Tătaru.

Avertisment lansat de ministrul Sănătății pentru firma care a câștigat licitația pentru măști

Ministrul Sănătății a precizat că data limită până la care trebuie livrate măștile este miercuri, 3 septembrie.

„Dacă nu avem la acea dată toată cantitatea, trecem la al doilea din cei 11 care au semnat contractul-cadru. Promisiuni am avut de la toate firmele că își vor asuma la timp comanda, dar nu a fost așa. Dacă acele termene nu se respectă se reziliază acel contract, urmând ca firma care este pe a doua poziție să aducă măștile. Dacă nu, o să ajungem la a treia firmă”, a precizat ministrul sănătății.

Măștile sanitare au ajuns doar în 15 județe

Nelu Tătaru a menționat că până acum au fost livrate măști sanitare doar în 15 județe, adăugând că ieri au fost livrate măștile pentru Botoșani, Harghita și Covasna, plus o diferență de 600.00 de măști în Ilfov.

Este greu de crezut că firma va reuși să respecte contractual și să livreze măștile sanitare în restul județelor. Totuși, Nelu Tătaru s-a arătat optimist, precizând că „în măsura în care au cantitatea de măști, ar trebui până la 3 septembrie să avem livrate cantitatea de măști de la această firmă”.

Măști doar pentru situații speciale

Vicepremierul Raluca Trucan a spus zilele trecute că este „absolut imposibil” ca guvernul să asigure măşti de protecție pentru toţi copiii şi profesorii din România, dar a promis că vor exista în fiecare şcoală din ţară dezinfectanţi şi măşti pentru copiii din familii sărace.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, a declarat Turcan.

Și premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul nu va putea lua măști „chiar pentru toți copii“.

„Prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile, așa cum a fost și alocarea din fondul de rezervă pentru achiziționarea de măști destinate persoanelor vulnerabile“, a menționat Ludovic Orban.

Guvernul a alocat 50 de milioane de euro autorităţilor locale pentru achiziția de măşti şi dezinfectanţi pentru fiecare şcoală din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`