Prima pagină » International » Avertisment dur din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: „Există multă durere, suferinţă”
Avertisment dur din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: „Există multă durere, suferinţă”

Avertisment dur din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: „Există multă durere, suferinţă”

10 aug. 2020, 17:32,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus a făcut o declarație de ultimă oră luni, 10 august 2020. Acesta le-a cerut guvernelor şi cetăţenilor să facă tot posibilul pentru a „eradica” transmiterea virusului Covid-19, care a contaminat nu mai puțin de 20 de milioane de persoane şi a provocat circa 750.000 de decese.

„Săptămâna aceasta vom înregistra 20 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 750.000 de decese. În spatele acestor statistici, există multă durere, suferinţă”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă online.

Avertisment dur din partea Organizației Mondiale a Sănătății

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a menționat că este într-adevăr un moment extrem de dificil pentru toată lumea. Deși foarte multe persoane sunt în doliu, directorul general mai are o speranță. Astfel, ne îndeamnă să avem în continuare încredere și cetățenii să se mobilizeze adoptând noi măsuri pentru că niciodată nu este prea târziu pentru a inversa pandemia cu noul coronavirus, care a răpus sute de mii de vieți.

„Mulţi dintre voi sunt în doliu; este un moment dificil pentru lume. Dar vreau să fiu clar, există semne de speranţă şi (…) nu este niciodată prea târziu pentru a inversa pandemia”. Dar pentru asta „liderii trebuie să se mobilizeze pentru a acţiona şi cetăţenii trebuie să adopte noi măsuri”, a mai spus el.

Mesajul directorului general al OMS

Ghebreyesus îndeamnă să se „eradicheze” acest virus. Societățile pot fi deschise în siguranță dacă și numai dacă acest virus va fi eradicat. Astfel, acesta amintește țările care au făcut eforturi și au văzut rezultate remarcabile, cum ar fi Noua Zeelandă, Mekong, Rwanda și numeroase state din Caraibe și Pacific.

„Mesajul meu este clar: eradicaţi, eradicaţi, eradicaţi virusul. Dacă noi eradicăm eficient virusul, putem să ne deschidem societăţile în siguranţă”, a insistat el, amintitnd că mai multe ţări care au făcut eforturi au rezultate. „Unele ţări din regiunea Mekong, Noua Zeelandă, Rwanda şi numeroase state insulare din Caraibe şi Pacific au fost în măsură să elimine virusul rapid”, a afirmat el.

Noua Zeelandă, un exemplu mondial

Noua Zeelandă a depăşit duminică, 9 august 2020, pragul de 100 de zile fără a înregistra nicio contaminare, „este considerată un exemplu mondial”, a subliniat Ghebreyesus.

Ţările care au luat cele mai bune măsuri au fost lăudate de șeful OMS. Acesta a lăudat și „progresele Rwandei” datorate „unei combinaţii între conducere puternică, personal în sănătate bine sprijinit şi comunicări clare în materie de sănătate publică”.

El a salutat acţiunea rapidă a unor ţări europene precum Marea Britanie, care a izolat bine unele zone din nordul Angliei, sau Franţa care a impus purtarea măştii în exterior în unele spaţii foarte frecventate de populaţie la Paris.

Avertismentul îngrijorător al OMS cu privire la vaccinul pentru Covid-19

Vaccinul pentru Covid-19. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis un avertisment îngrijorător cu privire la vaccinul pentru Covid-19. El a criticat “naţionalismul” în materie de vaccin, pledând pentru punerea în comun a instrumentelor care să permită planetei să combată COVID-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis un mesaj îngrijorător privitor la vaccinul pentru COVID-19. Organizaţia, prin vocea directorului general, a criticat eforturile diferitelor tari în lupta pentru găsirea unui antidot. El susţine că ţările care dispun de mijloacele necesare găsirii unui vaccin ar trebui să fac front comun în găsirea vaccinului pentru COVID-19.

“Naţionalismul vaccinului nu este bun. Nu ne va ajuta”, a declarat el în cadrul Forumului Aspen pentru securitate, desfăşurat timp de trei zile în mediul virtual anul acesta.

“Ar trebui să existe un consens global pentru a face orice vaccin un bun public comun; (…) este un angajament politic”, a pledat el.

“Pagubele provocate de COVID-19 ar putea fi mai mici dacă ţările care dispun de mijloacele necesare s-ar angaja”, a insistat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *