Prima pagină » Actualitate » Avertisment dur al lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Klaus Iohannis: „Nu termină mandatul la Cotroceni!“

Avertisment dur al lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Klaus Iohannis: „Nu termină mandatul la Cotroceni!“

25 sept. 2020, 09:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un avertisment dur pentru Klaus Iohannis. Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat de faptul că președintele Klaus Iohannis l-a primit pe Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la Palatul Cotroceni.

„Ura a început să domine societatea. De aici și manifestările violente și sigur că aici totul pornește de sus pentru că această politică de a diviza societatea, în loc să o aducă împreună, a fost practicată de președintele Iohannis încă de la începutul mandatului lui. Și continuă. Aici este foarte grav. Vreau să spun ce s-a întâmplat astăzi. Am văzut că președintele Iohannis îl primește la Cotroceni pe Nicușor Dan de mână cu Orban, pe care îl întreabă cum e cu programul de București. Sunt două ipoteze. Ori nu a înțeles ce are în program domnul Nicușor Dan, ori, cea mai plauzibilă variantă, președintele vrea să arate că îl mângâie pe cap pe Nicușor Dan ca să îi crească cota după ce a ieșit ciufulit din scandalul cu interlopii“, susțin Călin Popescu Tăriceanu.

Avertisment dur al lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Klaus Iohannis: „Nu termină mandatul la Cotroceni!“

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, îl acuză pe Klaus Iohannis că ”divide societatea” și că este ”agent electoral” pentru un candidat la Primăria Capitalei. Liderul ALDE a afirmat că președintele ar putea să ”nu își termine mandatul la Cotroceni” și că ar putea fi suspendat.

„Deci președintele în loc să fie echidistant, să își păstreze rolul de mediator, de echilibru în societate el este pe față agent electoral pentru Nicușor Dan. Contabilizăm toate lucrurile acestea pentru că la un moment dat președintele va trebui să plătească. Nu există altă sancțiune decât suspendarea cu referendumul de demitere. Eu cred că dacă Iohannis nu își reintră în rolul constituțional, nu termină mandatul la Cotroceni”, a menționat Călin Popescu Tăriceanu.

Nicușor Dan, chemat de urgență de Klaus Iohannis

Premierul Ludovic Orban şi candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, au fost chemați de urgență la Palatul Cotroceni, unde s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis.

”Pot să vă confirm că am avut această discuţie cu preşedintele şi cu premierul”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a precizat că s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban la Palatul Victoria şi că au mers împreună la întâlnirea cu preşedintele Iohannis.

Nicușor Dan a încercat să ascundă întrevederea

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei nu a oferit detalii despre conţinutul discuţiilor, susţinând că a nu are acceptul celorlalţi participanţi pentru a furniza aceste informaţii.

Mai mult, acesta nu a precizat a cui a fost iniţiativa acestei întâlniri, motivând că premierul şi preşedintele sunt cei care ar putea da detalii.

Nicuşor Dan a ieşit singur de la întâlnire, întrucât şeful Executivului a mai rămas pentru a sta de vorbă cu preşedintele.

„Administrația Prezidențială confirmă că Președintele României, preocupat fiind de  problemele cu care se confruntă zilnic bucureștenii, s-a întâlnit astăzi cu Nicușor Dan. În cadrul discuțiilor, la care a participat și premierul Ludovic Orban, au fost abordate soluțiile necesare remedierii urgente a acestor probleme, precum și proiectele de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung. Președintele Klaus Iohannis a apreciat că soluțiile propuse de Nicușor Dan sunt fezabile și pot conduce la rezolvarea deficiențelor grave existente la nivelul Capitalei”, precizează Administrația Prezidențială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *