Prima pagină » Titlurile zilei » Averile noilor parlamentari de Iași în 2020. Iată ce afaceri au deputații și senatorii votați la alegerile generale. Informații uluitoare despre demnitarii din județ
Averile noilor parlamentari de Iași în 2020. Iată ce afaceri au deputații și senatorii votați la alegerile generale. Informații uluitoare despre demnitarii din județ

Averile noilor parlamentari de Iași în 2020. Iată ce afaceri au deputații și senatorii votați la alegerile generale. Informații uluitoare despre demnitarii din județ

09 dec. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Averile noilor parlamentari de Iași în 2020 au scos la iveală o serie de informații surprinzătoare despre cei care au ajuns să reprezinte județul la cel mai înalt nivel. Noii demnitari care au ajuns în Casa Poporului se pot lăuda cu averi uriașe, cu case și terenuri în cele mai bune zone din Iași și nu numai. Printre noii parlamentari de Iași au apărut însă și persoane care nu au nimic în conturi, aceștia trăind doar din câteva mii de lei lunar

Alegerile generale 2020 au făcut ca județul Iași să fie reprezentat de 12 deputați și 5 senatori în viitorul mandat legislativ. O parte a demnitarilor sunt cu state vechi în Parlament, în timp ce alții sunt la primul mandat. Unii dintre aceștia se pot lăuda cu averi uriașe, în timp ce alții nu au strâns aproape nimic în ani întregi de muncă. Citiți în rândurile de mai jos o serie de detalii despre averile fiecărui parlamentar din județul Iași.

Averile parlamentarilor din Iași în 2020. Lista aleșilor PNL

Alexandru Muraru deține un teren de 500 de metri pătrați în comuna Rediu și o casă de 128 de metri pătrați în aceeași localitate de la marginea municipiului Iași. Murar deține un autoturism marca Citroen, fabricat în anul 2019. La capitolul active financiare, Muraru are mai multe conturi în valoare de aproape 60 mii lei. La capitolul datorii, acesta are mai multe credite în valoare de 576 mii lei. Muraru a avut anul trecut un venit de peste 100 mii lei, beneficiind și de cadouri de circa 25 mii dolari. Nou deputat în Parlamentul României este și Sorin Năcuță. Acesta nu deține vreun teren în proprietare, dar are două apartamente în municipiul Pașcani. Năcuță deține și un autoturism Opel, fabricat în 1998. Nu are active financiare, ci a declarat două credite în valoare totală de 70 mii lei.

În Camera Deputaților a ajuns și Alexandru Kocsis. Acesta deține un teren intravilan în localitatea Sadu, județul Sibiu, de 700 metri pătrați, dar și un apartament în București de 51 metri pătrați, cumpărat în 2010 împreună cu soția. Acesta și-a mai luat un apartament în cursul lui 2020 alături de soție, tot în București, în suprafață de 42 metri pătrați. Acesta deține un autoturism marca Alfa Romeo din anul 2002.

Averile aleșilor care au ajuns în Parlamentul României. Cel mai bogat parlamentar din județ

Laura Iuliana Scântei și-a reconfirmat mandatul ca senator în Parlamentul României. Aceasta a adunat ca notar, în spațiul situat pe strada Paris din Sectorul 1 al Capitalei, 10 milioane lei de când și-a luat mandatul din Senatul României. Aceasta are două terenuri în București, patru apartamente proprietate personală, din care trei în București și unul în Iași. Senatorul de Iași are în proprietate bijuterii și ceasuri de mână și accesorii vestimentare de colecție.

Un nou senator de Iași este și Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași. Acesta deține mai multe terenuri în zona Copou, o vilă pe strada George Coșbuc. Anul trecut, Maricel Popa a avut un venit de peste 161 mii lei ca președinte al Consiliului Județean Iași.

Averea candidaților PSD Iași la Camera Deputaților pentru alegerile din 6 decembrie 2020

Primul pe lista PSD Iași la Camera Deputaților este Vasile Toma. Conform declarației de avere, acesta deține un teren în Târgu Frumos în suprafață de 292 metri pătrați. Mai are și un teren în municipiul Iași în suprafață de 763 metri pătrați. În plus, Toma are un teren intravilan în comuna Miroslava de 677 metri pătrați, dar și alte două terenuri extravilane în orașul Târgu Frumos. În plus, parlamentarul deține un apartament în municipiul Iași și o casă în orașul Târgu Frumos.

Un alt nou deputat PSD este și Vasile Cîtea. Acesta deține un teren la Valea Lupului și o pășune în județul Suceava. Acesta are și o casă la Valea Lupului, de 480 metri pătrați, dar și un autoturism Lexus, fabricat în 2013. Acesta are și un credit de 70 mii lei, iar anul trecut a avut un venit de 137 mii lei ca deputat în Parlamentul României.

Un nou deputat ieșean este și Marius Ostaficiuc. Acesta deține un teren în Iași și unul în localitatea Neagra. În plus, acesta mai are un apartament și o casă în Iași. Noul deputat are un autoturism marca BMW, un moped și un motociclu. Acesta are mai multe conturi bancare și plasamente în lei și euro. Anul trecut a avut un venit de peste 93 mii lei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lista bunurilor deținute de aleșii USR-PLUS

Deputatul Cosette Chichirău și-a reconfirmat mandatul la Cameră. Conform declarațiilor sale, aceasta are un apartament în Statele Unite ale Americii, statul Massachusetts, din 2012, în suprafață de 62 metri pătrați. Aceasta are active de 280 mii dolari și circa 45 mii lei. Chichirău a declarat plasamente de circa 100 mii lei, din care 25 mii lei către o asociație pe care o conduce și restul către USR Iași. Aceasta are datorii către o instituție bancară din SUA în valoare de 196 mii dolari. Anul trecut, din închirierea apartamentului de peste Ocean a ridicat peste 25 mii dolari.

Un alt proaspăt parlamentar este și Monica Berescu. Aceasta însă nu și-a depus declarația de avere în mod public. Nou intrat în Camera Deputaților este și Filip Havârneanu, actual ales local USR-PLUS. Declarația de avere a acestuia este imaculată. Are însă depozite bancare de 87 mii lei, dar și plasamente de 8.100 euro către o persoană fizică.

Averea noului senator USR de Iași. Marius Bodea poate fi verificat de ANI

În Senatul României a ajuns și Marius Bodea, cel care a candidat pe lista USR-PLUS. Declarația de avere a parlamentarului este mereu imaculată, deși acesta își ține bunurile la secret față de locuitorii din Iași. Bodea locuiește pe strada Nicolae Costin din municipiul Iași, însă de peste 10 ani nu a declarat vila printre bunurile sale. În plus, Marius Bodea a declarat mai multe împrumuturi contractate de la unele persoane fizice pe parcursul lui 2020. În plus, Bodea a avut anul trecut un venit de circa 170 mii lei. Bodea a trecut în declarația de avere o rulotă fabricată în 2008 pe care în vară nu o avea.

Averile parlamentarilor de Iași. Sărăcie la AUR Iași

Conform declarației de avere, Mihail Albișteanu deține un teren intravilan de 500 metri pătrați dobândit în anul 2015. Tot din 2015 acesta are două case de locuit de 120 metri pătrați. Acesta nu deține și alte bunuri în proprietate. Anul trecut, de la Școala Chicerea a luat 40 mii lei (3.300 lei lunar). Soția sa, cadru medical la Spitalul „Sf. Maria”, a avut un venit anual de 100 mii lei.

În afara lui Mihail Albișteanu, în Camera Deputaților a ajuns și Cristian Daniel Ivănuță. Acesta are 51 de ani și este cadru didactic la Școala Larga Jijia din comuna Movileni. Ivănuță este profesor de Istorie, Cultură civică, Ed. socială și Limba engleză. Acesta nu are trecut aproape nimic în declarația de avere. Ivănuță nu are case sau terenuri, declarând doar un autoturism Dacia Sandero, fabricat în 2009. Anul trecut, de la Școala din Larga Jijia a ridicat 60 mii lei (5 mii lei lunar). Soția sa lucrează tot în învățământ, la Școala „Carmen Sylva” din municipiul Iași.

Venit uriaș pentru avocatul ajuns senator pe listele AUR

În schimb, noul senator de Iași de pe listele AUR, Diana Ivanovici Șoșoacă, este ceva mai înstărită. Conform declarației de avere, aceasta deține un teren agricol în Balotești- Ilfov în suprafață de 22.500 metri pătrați. Aceasta mai deține un teren intravilan în Vulcana de Sus- Dâmbovița, dar și alte două terenuri intravilane în localitatea Căciulata- Ilfov. Proaspătul senator deține două apartamente și o casă de vacanță. În plus, Șoșoacă are și un autoturism Opel Corsa, fabricat în 2015. Parlamentarul deține obiecte de artă în valoare de 5.000 euro, dar și mai multe active financiare în euro și lei. Anul trecut, din cabinetul de avocat, a ridicat un venit de 250 mii lei. Soțul său, trecut ca șef de tură la o companie, a avut un venit de 28 mii lei anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *