Prima pagină » Economic Local » Averea patronului de la Siraj, vândută la jumătate de preț! Vila din Bucium are și piscină – FOTO

Averea patronului de la Siraj, vândută la jumătate de preț! Vila din Bucium are și piscină – FOTO

20 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Săptămâna viitoare, pe data de 25 noiembrie, executorii judecătorești reiau vânzarea bunurilor ce aparțin afaceristului Ahmad al Deiri, patronul complexului Siraj. Inițial, proprietatea a fost evaluată la 5,2 milioane de lei. Deoarece nu s-au depus oferte la procedurile anterioare, prețul de pornire a fost diminuat cu 50 la sută. Astfel, cei interesați pot licita de la prețul de 2,6 milioane lei, aproape 500.000 euro. Conform descrierii, pe strada Bucium, nr. 53, bunurile sirianului constau într-un teren de 2.000 metri pătrați, locuință compusă din demisol – 213,36 metri pătrați, parter – 266,78 metri pătrați, etaj 1 – 217 metri pătrați și etaj 2 – 189,55 metri pătrați. Proprietatea beneficiază și de o piscină ce are o suprafață de 105,35 metri pătrați. Întreaga proprietate este înconjurată de un gard de beton. Procedura va fi organizată la sediul executorului judecătoresc Ciprian Sîrbu.

Gaură mare în firmă

Afacerile sirianului sunt în picaj, conform ultimelor date financiare. Societatea Siraj A. D. Impex SA a acumulat datorii imense, motiv pentru care a fost declanșată procedura de insolvență. În 2018, cifra de afaceri a societății a fost de 2 milioane lei și pierderi de aproape 1 milion de lei, la care se adaugă pierderi de 12,3 milioane lei. Obiectul de activitate este „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare”. Pe lista creditorilor ce vor să recupereze datoriile de la sirian se numără: Banca Intesa Sanpaolo, Banca de Import Export a României, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, Lindab SRL, CEC Bank. Lista continuă cu o multitudine de societăți și bănci care au avut relații comerciale cu firma lui Al Deiri. Totodată, sirianul este cercetat de procurorii DNA într-un dosar legat de accesarea unor fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *