Prima pagină » Titlurile zilei » Averea noului baron al Iașului! Fiul fostului primar Neculai Rățoi a dat lovitura. Vilă impresionantă lângă Pașcani – FOTO

Averea noului baron al Iașului! Fiul fostului primar Neculai Rățoi a dat lovitura. Vilă impresionantă lângă Pașcani – FOTO

21 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Fiul fostului primar din Pașcani a moștenit de la tatăl său o vilă impresionantă la marginea municipiului Pașcani. Cristian Rățoi a urmat cariera administrativă a tatălui său și a ajuns viceprimarul orașului. În ultimii ani, Cristian Rățoi a acumulat o avere impresionantă, formată din case, apartamente și terenuri, în mai multe zone

Unul din cei mai bogați viceprimari din țară este în județul Iași. Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului Pașcani, deține o avere impresionantă, numărându-se printre demnitarii cu mai multe locuințe și terenuri la activ. Fiul fostului primar Neculai Rățoi are mai multe proprietăți în zona municipiului Pașcani, dar și în județul Vaslui. Recent, alături de primarul Marius Pintilie, a fost implicat într-un scandal uriaș în localitate.

Vila impresionantă a lui Cristian Rățoi, lângă Pașcani

Conform declarației de avere, Cristian Rățoi deține un teren intravilan de 0,5 hectare, dobândit în anul 2016, ca moștenire după moartea tatălui său, Neculai Rățoi. Un alt teren intravilan din Pașcani, de 0,2 hectare, a fost dobândit tot de la părintele său, în același an. Actualul viceprimar al municipiului Pașcani deține alte patru terenuri agricole în același oraș, în suprafață totală de 5 hectare, toate fiind moștenite de pe urma tatălui său.

Terenuri în două județe din Moldova

Viceprimarul municipiului Pașcani mai deține un teren forestier de 0,9 hectare în orașul pe care îl gestionează. Pe numele soției sale, Iuliana Rățoi, apar 4 hectare de teren agricol, în suprafață totală de 2,15 hectare, în comuna Solești, județul Vaslui. În plus, soția viceprimarului mai are un teren intravilan în comuna natală din Vaslui, în suprafață de 0,6 hectare. Toate terenurile din comuna Solești, județul Vaslui, au fost moștenite de soția lui Cristian Rățoi, în cursul anului 2014.

Două apartamente și trei case în familia Rățoi

În ceea ce privește imobilele, soții Rățoi dețin două apartamente și trei case de locuit. Cristian și Iuliana Rățoi au un apartament de 80 de metri pătrați, în municipiul Iași, apartament cumpărat în anul 2000. Cei doi au un alt apartament, în municipiul Pașcani, moștenit de la Neculai Rățoi, în anul 2016, în suprafață de 75 de metri pătrați. Viceprimarul are o casă în suburbia Sodomeni, pe strada Fericirii, de pe urma tatălui său, locuință care a stârnit unele controverse. Deși în realitate este mult mai mare, în declarația de avere Cristian Rățoi a trecut doar 300 de metri pătrați. Casa a fost moștenită în 2016 de tatăl său, iar acesta a extins-o. În ultimele documente depuse de Neculai Rățoi, tatăl actualului viceprimar, casa avea 690 de metri pătrați, nu 300. Cei doi soți mai au două case în Solești, județul Vaslui, una de 108 metri pătrați și alta de 60 de metri pătrați, ambele moștenite în 2014.

La capitolul autoturisme, Cristian Rățoi deține două vehicule similare. Viceprimarul deține un Volkswagen Tiguan, fabricat în 2012, și altul care este fabricat în anul 2016. În plus, în ceea ce privește activele financiare, viceprimarul deține două conturi bancare în valoare totală de 37.400 de lei. Viceprimarul municipiului Pașcani nu a declarat vreo datorie către o instituție bancară sau către vreo persoană fizică.

Pensie MAI pentru viceprimarul municipiului Pașcani! A lucrat la Poliția Economică

În cursul anului trecut, ca viceprimar al municipiului Pașcani, Cristian Rățoi a avut un venit de 100.380 de lei, respectiv 8.365 de lei lunar, net. Soția sa a avut un venit de 177.980 de lei anual, de pe urma PFA-ului pe care îl are în domeniul medical. Cei doi soți au însă și pensie de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Cristian Rățoi a fost, în trecut, angajat la Poliția Economică. Astfel, Neculai Rățoi beneficiază de o pensie MAI anuală de 72.700 de lei, soția sa având o pensie de 72.648 de lei, pe parcursul anului trecut. Cristian Rățoi nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI.

Vila viceprimarului din Pașcani este una din cele mai impunătoare din zona municipiului.

Comentarii
  • Cel ce nu uita

    Bravo lor, dacă au muncit, sa aibă.
    Respect pt d na Dr RATOI IULIANA un profesionist desăvârșit.

  • Acest ,,rățoi”, numai abuzuri a făcut când era meltean, se baza pe ,,rățoiul” cel bătrân, prea multă carte nu știe, nevasta lui de-a nu știu-câta doctor de penitenciar. Bravo lor au muncit din greu oamenii, nu degeaba este viceprimar la Pașcâcani

  • Daca prostia ar durea , ai fi printre urlatori. Nu exista specialitatea medic de penitenciar, nevasta-sa e medic internist. In ce priveste studiile , Ratoi nu a fost militian ci politist, iar cartea a facut-o pe vremea cand chiar se invata carte si nu conta cine si a cui esti. Daca sa tii la respectarea legii si aplicarea ei se cheama abuz, atunci..

  • Ce v-ati face voi, ,,ziaristii,, fara declaratiile de avere de pe site-rile institutiilor publice ?

  • As Lumi lider de șpăgi !

    Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    …Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea

  • Sa muncească și cei care scriu la fel cum au muncit și muncesc aceasta familie .Nu uitati dacă nu era d-l Ratoi Ne culai Pascaniul nu arata asa bravo lor,și felicitări pt ceea.ce fac in orasul Pascani. Vreti sa o aduceți pe dna Nedelcu ca vice acum vorbește la sedinte dar ia nu a făcut nimic pt oras.

  • Cristy Ratoy

    Asha s fak bani sarakilor

  • Din articol reiese că mai toată averea pe care o are este moștenită de la tatăl său sau de soția lui. Il cunosc pe Cristian Rățoi și nu cred că nu s-ar preta la ilegalități, mai ales că nu este sărac. A fost ofițer de poliție încadrat direct, după ce a absolvit o facultate tehnică în Iași. Este un baiat o.k. și cred că poate fi un câștig pentru Pașcani, dacă va fi lăsat să facă treabă de cozile de topor din politică.

  • Avorton de ziarist ai incurcat numele. Numara la chirica cate soacre, neveste si copii are si cate case are fiecare….plus jeguri de amante. Ratoi a muncit din tata in fiu. Tu dobitoc de ziarist ai insirat doar ce au mostenit.

  • O pensionară

    Sunteți sub orice critică.Sunt doi oameni modești și deștepți,care au muncit și încă muncesc, știu cum să investească banii câștigați.

  • Da chiar ați terminat toate grijile? E normal ca un copil să moștenească casa părinților.

  • Dl ziarist cin’ te-a pus să scrii despre averea rățoiului, rățoi deștept și preacinstit, ai călcat rățoiul pe coadă, deja măcăie…mac…mac…mac…

  • Rățoiul cel mic e o nulitate fata de taica su, nu face nimic pentru oraș, a întrat în combinații cu PeNaLii și o freacă cu toaletare copaci, sensuri unice în oraș ca să f@t@ tot traficul și mai nou scoate spatii de parcare la închiriat, un MARE BOU, lasă-ne…

  • Sperăm să nu mai taie și să nu mai sluțească pomi în rest moștenirea și businessul de familie e fix treabă lui

  • Articol de ca…at! Cine a conceput aticolul are nevoie de senzational! Un idiot(a)! Sfat: mai bine te-ai apuca de prasit ,,ziaristule”!

  • Jos palaria pentru Iuliana si Cristi Ratoi. Doamna doctor, o femeie elevata, Cristi un preocupat de lectura si pictura. Doi oameni educati, reprezentanti discreti ai intelectualitatii de valoare Iesene. Urmasi, cu beneficii materiale, ai unor parinti valorosi. Plus realizarile personale, ofiteri(acum pensionari) integri, intr-un sistem profund corupt. Sa nu cunosti acest gen de oameni, ghinion, dar sa nu-i cunosti si sa incerci sa-i denigrezi….RUSINE ! Dragoste si respect familiei Iuliana si Cristi Ratoi.

  • Domnule KKK cum să faci rățoiul BOU!? Boul este o vită prea mare în comparație cu rățoiul.

  • Ai perfecta dreptate RĂZVAN, STIMA ȘI RESPECT PT FAM. RATOI.
    CINE ȘTIE, CUNOAȘTE!

  • Am și eu o nedumerire, care o fi secretul îmbogățirii familiei Rățoi, sute chiar mii de polițiști din țara asta, de ce nu strâns atâta bogație ca și Cristian Rățoi, fiu de primar fost comunist.

  • Este un articol denigrator.

    Probabil scris la comanda opoziției!
    Sa va fie rușine!

  • Rușine draga redactie!

  • Am vb cu un coleg de liceu al dl-ui Rățoi Jr . Vai de fundul lui. Taticu l-a împins. . Pui de comunist. Rățoi ,cel bătrân ne lua 5 litri din ratia de benzina și o dădea la prieteni. Nu știu cum l-au pus Vice! Casa din Sodomeni este numita Bunker! O Nebunie de casa făcută la “ indicațiile “ prețioase dl Neculai! Tot Comuniștii sunt la putere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *