Prima pagină » Actualitate » Averea lui Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor
Averea lui Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor

Averea lui Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor

19 aug. 2021, 11:54,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Dan Vîlceanu, noul Ministru al Finanţelor Publice, are vârsta de 42 de ani şi este economist. Şi-a început cariera politică la Partidul Social Democrat, unde a ajuns președinte al tineretului Social Democrat Gorj şi a deţinut funcţia din anul 2006 până în 2009.

A trecut apoi la PDL Gorj, unde a fost secretar executiv în perioada 2011-2012 și pe urmă președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.

Conform CV-ului de pe site-ul Camerei deputaţilor a lucrat în privat, doar la firma familiei sale. Mama sa, Elisabeta Vîlceanu este asociat unic al firmei Trefo SRL, companie care a derulat doar în anul 2020 contracte de peste 1 milion de dolari cu companii de stat: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia. La Trafo s.r.l., Dan Vîlceanu a ocupat funcția de director economic.

Firma Trefo are un capital social de 1,2 milioane de lei și are ca obiect principal de activitate „Fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii”. Cu cei 47 de angajați pe care i-a avut în 2020, Trefo a realizat o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei și un profit de peste 2 miliarde de lei.

Președintele Klaus Iohannis a semnat ieri decretul privind ministrul de Finanțe

Preşedintele României. Klaus Werner Iohannis, a semnat astăzi, 18 august 2021, decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor Publice, transmite Administraţia Prezidenţială. Ceremonia de învestire a acestuia va avea loc miercuri, de la 17.30, la Palatul Cotroceni.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanţelor. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, arată anunţul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Noul ministru de Finanțe, angajat la o firmă în insolvență

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, în Biroul Politic Naţional al Partidului Național Liberal, pentru Ministerul Finanţelor, a anunţat premierul Florin Vasile Cîţu, care a menționat faptul că au fost prezenţi nu mai puțin de 70% dintre preşedinţiii de filiale. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban, președintele liberalilor.

Dan Vîlceanu a declarat, după şedinţa BPN, că va face echipă bună cu premierul. Preşedintele PNL Ludovic Orban a adăugat miercuri, după şedinţa BPN în care a fost validată nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul Finanţelor, că unicul vot împotrivă îi aparţine, precizând că prin acest vot dat ca preşedinte al PNL, şi-a exprimat rezerve extrem de serioase faţă de această candidatură.

” Există riscuri cu privire la această desemnare”, a susţinut liderul liberal. Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *