Prima pagină » Cancan » Averea impresionantă a lui Dan Ostahie. Cu cine se iubește milionarul

Averea impresionantă a lui Dan Ostahie. Cu cine se iubește milionarul

14 apr. 2022, 13:22, 1 ,
BZI.ro, în Cancan

Dan Ostahie a pus bazele Grupului Altex în anul 1992. Antreprenorul se bucură de un real succes pe piața de retail, în 2020, compania având o cifră de afaceri de peste un miliard de euro. De asemenea, omul de afaceri a fost clasat pe locul 25 în 2019, printre cei mai bogați oameni din România. În ceea ce privește viața privată, Dan Ostahie a fost căsătorit, însă a divorțat în 2008.

Pe lângă Grupul Altex, omul de afaceri deține și lanțul de magazine Media Galaxy, iar de curând s-a anunțat că dorește să preia conducerea și asupra Porsche Bank România S.A.

Cine este și ce avere are Dan Ostahie

Dan Ostahie în vârstă de 55 ani are funcția de CEO în cadrul Grupului Altex. Acesta este unul din cei mai importanți antreprenori din România, deținând mai multe afaceri. Pentru a-și începe afacerea, acesta a avut nevoie de 10.000 de dolari de la bancă pentru care a pus gaj casa părinților săi. Înainte de a înființa Altex-ul Dan Ostahie a început un parteneriat cu o companie ce se ocupa de recuperarea televizoarelor. Ulterior, acesta a achiziționat marfa second-hand din Elveția pe care a vândut-o în România. În urma succesului avut, antreprenorul a înființat compania Altex, în 1992.  

În momentul de față, omul de afaceri deține o companie ce produce milioane de euro pe an. La finalul anului 2020, compania a avut o cifră de afaceri de peste un miliard de euro. În 2021, afacerile companiei au crescut cu 20 la sută. În cadrul rețelei Altex se numără peste 125 de magazine, fiind liderul pieței de electro-IT. Grupul Altex nu se ocupă doar de comercializarea produselor electrocasnice, în cadrul activităților se numără și serviciile financiare nebancare, transport, servicii IT, automotive, imobiliare, import, producție și distribuție de produse electro-IT&C. Dan Ostahie are în plan să-și extindă compania peste hotare, însă acest lucru îl va face după ce România va fi aderată la zona Schenghen. Antreprenorul prevede ca evenimentul să se petreacă abia în cursul anului 2024.

„Expansiunea peste granițe se află printre planurile de viitor ale Altex. Un aspect important pentru a face acest pas este cel macroeconomic – astăzi, expansiunea Altex şi a altor companii românești este îngreunată de faptul că țara noastră nu este încă parte a zonei Schenghen.”, a declarat Dan Ostahie.

De asemenea, de curând s-a anunțat într-un comunicat de presă că antreprenorul vrea să preia controlul și asupra Porsche Bank România S.A. În ceea ce privește averea omului de afaceri, în 2019 se estima că avea o avere cuprinsă între 203 și 213 milioane de euro. În același an, milionarul se afla pe locul 25 în TOP 300 a celor mai bogați oameni din România.

Cine este iubita lui Dan Ostahie 

Dan Ostahie a fost căsătorit cu Marilena timp de 10 ani, însă din cauza faptului că relația lor s-a răcit, fosta soție i-a cerut divorțul și custodia copiilor. Cei doi au împreună o fată și un băiat care la momentul actual au 23 de ani și 20 de ani. La momentul divorțului, Marilena Ostahie i-ar fi cerut antreprenorului să-i ofere 50 la sută din avere, adică aproximativ 100.000.000 euro. Pe lista bunurilor se afla și un teren de 20.000 metri pătrați din București, acțiuni și spații comerciale. Cei doi s-au căsătorit în 1999 și au înființat împreună compania Altex. O sursă apropiată a cuplului a declarat la momentul divorțului, că fosta sa soție a încercat să salveze mariajul, însă din cauza faptului că Dan Ostahie era mai mult plecat, ocupându-se cu afacerile, se vedeau destul de rar, ceea ce a dus la o răceală în cuplu.

Anul trecut, se specula că antreprenorul ar avea o relație cu Denisa Gloria, o tânără studentă de la ASE ce visează la o carieră în domeniul afacerilor. Cei doi au fost surprinși de către presă în ipostaze tandre. La puțin timp după, zvonurile au fost confirmate chiar de către iubita lui. Cu toate acestea și-au ținut relația departe de ochii curioșilor,  Denisa declarând la acea vreme că anumite persoane apropiate le doresc răul. La momentul actual, pe conturile rețelelor de socializare ale Denisei nu apare nici o fotografie împreună cu Dan Ostahie, motiv pentru care nu se știe dacă cei doi mai sunt sau nu împreună.

Dan Ostahie se bucură de o avere impresionantă și de un real succes al afacerii sale. Începând cu un împrumut de 10.000 de dolari, acesta a reușit să clădească o afacere impresionantă pe plan național. Totodată, în viitorul apropiat dorește să se extindă și pe plan internațional. O altă milionară de pe plaiurile mioritice este și Cristina Bâtlan ce a intrat în lumea afacerilor de la vârsta de 19 ani.

Comentarii
  • si nu au bani sa mareasca salariu minim pe economie de la 1 ian toti angajatii altex traiesc doar cu salariu de 2550 in loc de 3000 cum este legea . itm ce face doarme sau e mana in mana cu asa zisi patroni…sclav pe plantatie la patron in romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *