Prima pagină » Titlurile zilei » Avem povestea celor 3 frați abuzați fizic și sexual. Erau obișnuiți cu chinurile încă din familie. Tatăl biologic i-a umilit inițial, iar coșmarul a continuat în plasament. S-a apelat la poligraf! – EXCLUSIV
Avem povestea celor 3 frați abuzați fizic și sexual. Erau obișnuiți cu chinurile încă din familie. Tatăl biologic i-a umilit inițial, iar coșmarul a continuat în plasament. S-a apelat la poligraf! - EXCLUSIV

Avem povestea celor 3 frați abuzați fizic și sexual. Erau obișnuiți cu chinurile încă din familie. Tatăl biologic i-a umilit inițial, iar coșmarul a continuat în plasament. S-a apelat la poligraf! – EXCLUSIV

24 nov. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Povestea celor trei frați abuzați fizic și sexual la Iași este una de coșmar. Micuții ar fi fost chinuiți, încă din primele clipe de viață, de părinții biologici. Au fost luați din familie, dar coșmarul a continuat. Cel care trebuia să aibă grijă de ei s-a dovedit a fi un monstru

Trei frați din Iași au trecut prin chinuri greu de imaginat. Viața pentru ei nu a fost prea blândă încă din primele clipe. De loc din comuna ieșeană Ciortești, cei 3 copii de 9, 11 și 13 ani au fost neglijați și umiliți chiar de tatăl biologic. După mai mulți ani de chin, autoritățile au decis ca micuții să fie luați din familie și plasați în grija unui asistent maternal. Părea că acel moment este începutul unei vieți normale, însă nu a fost nici pe departe așa. Cei trei frați au ajuns în comuna Drăgușeni, în grija asistentului maternal Nicolae Moraru. Încă din primele săptămâni, Moraru a început „instrucția” cu cei trei copii. Acesta îi punea în fiecare zi la muncă.

De dimineața și până seara, minorii trebuiau să aibă grijă de animale și de gospodărie. Cel mai chinuit se pare că era singurul băiat dintre frați. La doar 9 ani, băiețelul era pus să muncească, era bătut și abuzat sexual. Coșmarul celor trei frați avea să se termine în momentul în care băiețelul de 9 ani a ajuns pe mâna medicilor de la Spitalul „Sfânta Maria”, având fisuri anale. Acela a fost momentul în care pe fir au intrat autoritățile, iar calvarul a luat sfârșit.

Povestea celor 3 frați abuzați fizic și sexual, una de coșmar

Anchetatorii cred că, în prima parte a lunii septembrie a acestui an, băiețelul a fost violat de asistentul maternal. Din câte se pare, într-o zi, acesta s-ar fi plâns de faptul că îl doare anusul. El le-a spus surorilor sale că sângerează, asta după ce ar fi fost la toaletă. Soția asistentului maternal le-ar fi pus pe surorile băiatului să se uite la el să vadă ce are. Fetele au făcut asta și au observat că are răni în zona anală. Pentru că sângera, asistentul maternal a decis să sune la ambulanță. Copilul a fost transportat la Spitalul „Sfânta Maria”.

Acolo le-ar fi spus medicilor că a sângerat după și-ar fi făcut nevoile. Totuși, medicilor de la Spitalul de Copii nu le-a fost greu să-și dea seama că leziunile pe care băiețelul le are nu ar fi putut fi provocate decât de un corp dur. Ulterior, cu băiatul a discutat un psiholog, iar micuțul ar fi spus că a fost rănit de „tatăl” său, adică de asistentul maternal. Din luna septembrie și până acum, oamenii legii au făcut verificări și au discutat cu surorile băiatului. Nu mică le-a fost mirarea să afle că și sora mai mare a băiatului a fost abuzată la rândul ei.

Sora mai mare a fost abuzată sexual

Din discuțiile pe care le-au purtat cu frații, anchetatorii au aflat că sora cea mare, minora de 13 ani, ar fi fost abuzată, probabil, de zeci de ori de Nicolae Moraru. Din câte se pare, fata ar fi fost pusă de individ să-l masturbeze și să stea dezbrăcată în diferite poziții pentru ca individul să-și satisfacă nevoile bolnave. Minora a fost examinată de medicii legiști, iar aceștia au stabilit că nu a existat niciun contact sexual normal sau anal între ea și asistentul maternal.

Motivul este simplu. Moraru se rezuma la atingeri și la mimarea actelor sexuale. Chinurile prin care fata a trecut au fost de neimaginat. Aceasta a povestit că era obligată să facă ce spunea asistentul maternal chiar și de 3-4 ori pe săptămână sau poate mai des. Agresiunile sexuale s-ar fi petrecut chiar în gospodăria individului. Ceva mai mult noroc a avut fata mai mică, cea de 11 ani. Anchetatorii cred că aceasta ar fi fost abuzată doar fizic, nu sexual.

Asistentul maternal a fost arestat pentru 30 de zile

După ce au pus cap la cap toate informațiile adunate, anchetatorii l-au reținut pe asistentul maternal, iar mai apoi judecătorii ieșeni au decis arestarea acestuia.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi în dosarul de urmărire penală nr. 614/P/2023, în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Moraru Nicolae şi, în consecinţă cercetat pentru săvârşirea: o infracțiune de viol, o infracțiune de agresiune sexuală în formă continuată (un număr neprecizat încă de acte materiale), trei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21.11.2023 şi până la data de 20.12.2023, inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Copiii au fost dați în grija unui alt asistent maternal

Reprezentanții DGASPC Iași au transmis că asistentul maternal a fost suspendat.

„Copiii au fost luați din familie, iar asistentul maternal a fost suspendat. Așteptăm finalizarea cercetărilor. Copiii au fost consiliați și se află în atenția noastră”, a transmis Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Reporterii BZI au aflat că s-a apelat inclusiv la testul poligraf. Moraru nu ar fi recunoscut că a abuzat sexual copiii pe care îi avea în plasament. Dacă se va dovedi că este vinovat de faptele pe care anchetatorii i le impută, ar putea sta ani grei în spatele gratiilor și nu va mai putea lua vreodată copii în plasament. Acesta era atestat de 4 ani ca asistent în cadrul DGASPC și are doi copii biologici majori. Soția bărbatului este educatoare.

Povestea celor 3 frați abuzați fizic și sexual a ieșit la iveală, iar ancheta continuă.

Comentarii
  • La evaluările periodice nu s-a observat nimic? Managerul de caz al copiilor ce a păzit? Cineva din DGASPC nu și-a făcut treaba, nu mai zic de asistentul social din comună.

  • Stau in birouri ca clostille . Nustiu cum sa mai scoata cate un copil la adoptie sa-si umple buzunarele

  • Dar d-na Alinuța nu are nimic de spus? Adică d-na primar!

  • DGASPC niste putori platite regeste, am Patit o situtie cu baiatul din prima casatorie sa fie abuzat fizic de tatal vitreg, Pana la urma mi am luat justitia in propriile maini dar eu am fost bun dupa sa merg la politie sa dau cu subsemnatul.

  • Eu nu inteleg ceva din textul articolului: sotia le-a pus pe fete sa se uite la fundul baiatului. Dar aceasta mama nu face baie copilului, nu i-a vazut niciodata lenjeria, nu sta de vorba cu el, chiar nu a sesizat nimic? Si de ce fetita cea mare nu a indraznit sa i se planga? Si de ce erau batuti copiii sub ochii ei? Ce face asistenta sociala? Vine la cafea doar?
    Fara pedepse exemplare copiii din plasament sunt in pericol la fel de mare ca si cum ar fi pe strada, ai nimanui.

  • Si pe putoarea de nevasta-sa nu o aresteaza pentru complicitate? Si data afara din invatamant? Cum poti lasa pe mana unor asemenea monstri niste suflete gingase de copii? Parintii ai caror copii o au educatoare ce parere au?

  • doamne ce pshihopati ai lasat pe pamantul asta??? autoritatile dorm linistite , sariti-va cucurile de pe scaune ca uite ce se intampla , PSIHOPATILOR !!!!!!!!!

  • @Mircea: Ce treaba are primarita Alina cu cazul asta? Sau iti sta in gat? Parintii copiilor sunt din Ciortesti de la Primarita. Asistentul maternal e din Draguseni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *