Prima pagină » Local » Avem mărturia șocantă! Tânărul bătut cu parul în comuna Popești a descris cu lux de amănunte tragedia: „Te omor, țigane” – ATENȚIE! VIDEO CARE VĂ POATE AFECTA EMOȚIONAL

Avem mărturia șocantă! Tânărul bătut cu parul în comuna Popești a descris cu lux de amănunte tragedia: „Te omor, țigane” – ATENȚIE! VIDEO CARE VĂ POATE AFECTA EMOȚIONAL

04 dec. 2023, 02:00, 3 ,
Cosmina Puiu, în Local

Tânărul care a fost bătut cu parul în comuna Popești, filmat și postat pe rețelele de socializare, arătând deplorabil, a descris cu lux de amănunte tragedia. Mărturiile sale sunt de-a dreptul halucinante

Mihai și Florin Costea sunt cei doi agresori care au vrut să predea o lecție de „șmecherie”. Totul a început din cauza unui conflict spontan apărut între ei. Deși victima a încercat să-l aplaneze și să plece, nu a reușit, fiindcă spre casă, în drumul mare, au ieșit inculpații cu câte un par. Ba mai mult, a intervenit și o a treia persoană, de sex feminin, care a început să filmeze și să strige în gura mare să-l lase în pace.

„Când am dat să fug spre casă, să mă duc la poliţie, am trecut pe la poarta tatălui lui. Acesta a ieşit pe poarta mare, din spate, dinspre grădină, cu un par în mână şi m-a lovit peste spate, spunând «te omor, ţigane». Iar mai apoi a venit și fiul său, tot cu un par”, a mărturisit tânărul bătut.

Tânărul bătut cu parul în comuna Popești a descris cu lux de amănunte tragedia

Femeia care a filmat tot momentul și l-a postat pe rețelele de socializare a rămas încremenită și a vrut doar să ajute, astfel încât cei doi agresori să nu poată fugi. Imaginile video au avut un impact puternic asupra internauților, fiind distribuite masiv în mediul online și ajungând chiar în atenția persoanelor publice din capitală, care au reacționat.

„În data de 28.02.2021, în jurul orei 16.04, pe drumul sătesc din faţa locuinţei sale, din sat/com. Popeşti, l-ar fi lovit cu un obiect contondent – par în zona spatelui pe numitul provocându-i leziuni ce au necesitat 3 -4 zile îngrijiri medicale, iar ulterior, în jurul orei 16.30, împreună cu fiii săi, urmare a unui schimb de replici, ar fi  ieşit din nou pe drumul sătesc, înarmat cu un par şi l-ar fi  lovit pe acesta în mod repetat peste corp şi peste cap, acceptând că prin loviturile aplicate, prin intensitate, număr, zonele vizate poate suprima viaţa acestuia. Se pare că a acționat împotriva lui împreună cu fiii săi, fiind de faţă un număr mai mare de persoane, inclusiv minori, pe drumul public, fiind filmată cu telefonul mobil şi distribuită apoi pe reţele de socializare, în presă, având ca efect tulburarea ordinii şi liniştii publice”, au declarat judecătorii ieșeni.

Martor cheie în dosar: „Era agitat și sângera la față”

Cei doi agresori au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor și au încercat să declare în fața anchetatorilor altceva decât cele întâmplate, ca să scape cu o pedeapsă mai ușoară. Dar există un martor cheie care a declarat tot ce a văzut.

„Era agitat și sângera la față. L-am întrebat dacă vede în ce hal este și mi-a zis să-i fac o poză. I-am făcut și apoi a plecat”, a spus martorul.

O parte din agresiune este filmată cu telefonul mobil de martor, filmarea fiind predată organelor de urmărire penală și depusă la dosar. Din declaraţiile martorilor oculari rezultă că, într-un interval de 37 de secunde, agresorul (tatăl) a aplicat un număr de aproximativ 12-14 lovituri cu parul peste corpul victimei, surprinse de filmare, în ciuda faptului că aceasta sângera puternic. Ba mai mult, de faţă erau multe persoane, inclusiv din familia persoanei vătămate, care ţipau şi le cereau să se oprească.

„Se dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 6 (şase) ani închisoare, pe lângă care aplică sporul de 2 (două) luni închisoare, de o treime din celelalte pedepse  stabilite; total pedeapsă rezultantă stabilită pentru inculpat: 6 (şase) ani şi 2 (două) luni închisoare”, au adăugat oamenii legii în legătură cu tânărul bătut în comuna Popești.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *