Prima pagină » Titlurile zilei » Avem lista completă! Pe cine au vizitat mascații în dimineața de Halloween! Detalii noi despre cutremurul din lumea interlopă (EXCLUSIV) – FOTO/VIDEO

Avem lista completă! Pe cine au vizitat mascații în dimineața de Halloween! Detalii noi despre cutremurul din lumea interlopă (EXCLUSIV) – FOTO/VIDEO

03 nov. 2022, 02:00, 24 ,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Clanul Corduneanu încă se cutremură după perchezițiile de zilele trecute. Adrian Corduneanu și soția sa, Ramona, au scăpat doar cu plasarea sub control judiciar, în timp ce alți membri au fost arestați

Nume sonore din clanul Corduneanu apar pe lista inculpaților, după perchezițiile care au fost efectuate zilele trecute. În urma celor 42 de percheziții efectuate la data de 31 octombrie, 35 de persoane au fost conduse la sediul poliției în vederea continuării cercetărilor. La finalizarea audierilor, 15 au fost reținute de procurori pentru 24 de ore, iar față de una a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Captură uriașă în urma perchezițiilor

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperiți și ridicați 50.680 de euro, 33.000 de lei, 2,2 kg de aur, 2 pistoale, dintre care unul cu piper și unul de tip airsoft, 12 cuțite și săbii, spray-uri lacrimogene, 55 de telefoane mobile, documente ce ar conține evidența operațiunilor de cămătărie și acte de proprietate pentru bunuri imobile. De asemenea, a fost instituit sechestrul asigurător pe un imobil tip vilă, în valoare de aproximativ 200.000 de euro. Reporterii BZI au reușit să afle cine sunt cele 15 persoane reținute: Adrian Corduneanu, Alina Filip, Ramona Corduneanu, Petronel Corduneanu, Florinel Corduneanu, Constantin Dolcan, Bogdan Corduneanu, Ana Maria Vieru, Vasile Călin, Lucian Vatamanu, Mihai Corduneanu, Mihaela Corduneanu, Gheorghe Rusu, Marius Stoian și Ioana Baban.

Vă reamintim că polițiștii și procurorii din Iași au efectuat 42 de percheziții în vederea destructurării a două grupări infracționale organizate, specializate în acordarea de bani cu camătă în municipiul Iași. Din probatoriile administrate a rezultat faptul că, la începutul anului 2021, în municipiul Iași, s-ar fi constituit două grupări infracționale organizate, în scopul acordării de împrumuturi bănești, cu camătă cuprinsă între 20 și 120 la sută, uneori ajungând la 400 la sută.

Cum funcționau lucrurile?

Membrii celor două grupări infracționale organizate ar fi acordat împrumuturi cu camătă doar acelor persoane despre care ar fi avut informații că sunt solvabile. Astfel, următoarele categorii s-ar fi împrumutat de la membrii celor două grupări: persoane care ar deține imobile, care ar avea diverse afaceri, care ar lucra în instituții publice, care ar săvârși diverse infracțiuni și împătimiți ai jocurilor de noroc. După identificarea persoanelor pretabile acordării de împrumuturi, membrii grupării le-ar fi verificat prin diverse legături, în ceea ce privește posibilitatea acestora de a returna împrumuturile sau cea a obținerii unor importante suprafețe de teren.

Zeci de persoane au fost păgubite

În vederea realizării acestui scop, membrii grupării infracționale organizat ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate. După acordarea împrumuturilor, membrii celor două grupări infracționale ar fi început să pună presiune asupra persoanelor vătămate, în scopul recuperării sumelor împrumutate și a cametelor, ar fi recurs la amenințări cu acte de violență sau la lipsiri de libertate. Pentru a da o aparență de legalitate a împrumuturilor, membrii grupării ar fi determinat persoanele vătămate să încheie inițial contracte de împrumut, în care era trecută suma împrumutată și camăta, iar ulterior ar fi încheiat contracte de dare în plată, prin care ar fi intrat în posesia unor suprafețe importante de teren, a căror valoare depășea și de 10 ori suma împrumutată.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu frații Corduneanu.

Comentarii
  • Ba prostilor asta trebuia postat ieri ca intre timp Adrian si nevasta au fost eliberati.

  • Sponsorul lui Adrian Corduneanu, Nelson Mondialu.
    Si rozeta lui (printesa roz) nu degeaba a fost la Bucuresti cand a fost.
    A fost sa aduca cascaval pentru afacerea familiei.
    Cred ca cel mai smecheri dintre ei este piticul Costel.
    Ala tace si face, nu da in praduiala, nu-i sifon (dar a fost).

  • Vatamanu este fiul excrocului, penalului primar la Tg. Frumos ? Se vrea primar in locul borfasului.

  • militia ia omis pe pedofilu cotrolor si harca hermafrodita saurica din ctp rtac iasi

  • țiganul tot țigan rămâne

    Ce jegoși Beleaua cu nevastă-sa, au dat în prăduială ca să fie eliberați, au dat din ei tot. Cum poți să-ți torni proprii frați?

  • Să moară în pușcărie !!!!!!

  • Cine a recunoscut tot a plecat acasă. Nu pentru mult timp…

  • E Vatamanu din Galata. un besit.

  • Acțiune de căcat,bani de semințe… trebuie justificată vreo avansare și imediat o pensionare!!!A costat mai mult desfășurarea de forțe,decor ceea ce ați confiscat… DIICOT Iași ne-ați dezamăgit iarăși,cu acțiuni trimbitate și rezultate zero,apropo de activitate,de ce nu-l întrebați pe Petronel,cum a reușit să scape de o condamnare de 14 ani și nimeni să nu răspundă!!! Când instituțiile statului nu și-au făcut datoria, când a fost condamnat,ori când i s_a casat sentința?!…. IPJ Iași sunteți că aghiazma,nu faceți nici rău, dar nici bine!

  • S_a terminat cu șmecheria,vine sărăcia!

    Acțiune de căcat,bani de semințe… trebuie justificată vreo avansare și imediat o pensionare!!!A costat mai mult desfășurarea de forțe,decor ceea ce ați confiscat… DIICOT Iași ne-ați dezamăgit iarăși,cu acțiuni trimbitate și rezultate zero,apropo de activitate,de ce nu-l întrebați pe Petronel,cum a reușit să scape de o condamnare de 14 ani și nimeni să nu răspundă!!! Când instituțiile statului nu și-au făcut datoria, când a fost condamnat,ori când i s_a casat sentința?!…. IPJ Iași sunteți că aghiazma,nu faceți nici rău, dar nici bine!

  • Țigani care put carnea pe ei, toți țiganii put a hoit VIVA ANTONESCU

  • BAG PWLA N INFRACTORI.ADIN VINE SI EL CU VIOL

  • BAG PWLA N INFRACTORI.ADIN VINE SI EL CU VIOL

  • Stafidizatul ăla din Mircea, Vatamanu, este un lăchit al Cordunenilor care se agata și el de o pârjoală !!!

  • Respect fam Corduneanu. Oameni cu caracter adevarat. POWER pe IASI!

  • Vai de capul vostru de „interlopi”! 50.000 euro au multi pensionari in casa. Ha,ha,ha!

  • Bogdane 10 lei grei

    De la Bogdane corduneanu ai confiscat 10 lei ii păstra sa între la clubul ala de la ciric 😂

  • Sifoane, niște sifoane ordinare. Sau prăduit între ei.Costel e sifon de cel puțin 20 ani, are lumea înregistrări cu el de la miliție când sifona. Și toți din familia lor sunt prăduitori la gardă 100%. Dar problema este că cei care umblă cu ei și au de a face cu ei.cum plm să mai vorbești cu unul care își leagă frații, păi pe tine te leagă în secunda unu. Orice rău ți-ar face un frate,cum morții lor să-și lege frații.!!!

  • Spermoflociul de STRIBLEA are treaba….. mai sta capra mai suge un poooolete dar isi ia bani de la tzigani……

  • Asta mic , steroidul mergător și-a legat frății de dușmănie. Un sărac cu placa in gura!

  • legea e pentru prosti si saraci

    Ne dăm pe mâna orişicui, că iată, nu avem ce-alege,
    Toţi sunt o apă şi-un pământ, ei n-au credinţă şi nici lege.
    Ne tot lăsăm îmbrobodiţi, când vin din patru-n patru ani,
    Cu vorbe mari, sforăitoare şi cu discursuri de doi bani.
    Promisiuni de viaţă bună şi miere multă peste tot,
    Nu au măsură la minciună să prindă cât mai mulţi la vot.
    Iar după-aceea… noroc bun! De noi, în cot pe toţi îi doare,
    Prioritatea-i pentru ei s-apuce osul cel mai mare.
    Se sfâşie ca nişte fiare, pe viaţă şi pe moarte-i lupta
    Se folosesc de orice arme şi crâncen îşi păzesc reduta.
    Ca nişte stoluri de lăcuste rod tot ce întâlnesc în cale,
    În urma lor, pe trupul ţării rămâne doar potop şi jale,
    Un biet popor încovoiat de-atâtea biruri şi ponoase,
    Abia mai poate respire în case mici şi friguroase.
    E sărăcie peste tot şi deznădejdea-i tot mai mare;
    La ştiri auzi că un biet om s-a sinucis din disperare.
    Nici Dumnezeu nu te mai scapă, nici toată inchiziţia
    De-o să ajungi prin tribunale afla-vei ce-i justiţia.
    Pe-un amărât de cum l-au prins, c-un sac de boabe c-a furat –
    Adio, sfânta libertate! La puşcărie l-au băgat…
    Cam vreo cinci ani, ba chiar mai mult, justiţia e foarte dură,
    Doar legea este pentru proşti, nu pentru grangurii ce fură
    Şi-atâtea au devalizat: uzine-ntregi, maşini, vapoare,
    Pământul ţării l-au furat şi din păduri mii de hectare.
    Ei nu acceptă că sunt hoţi, voi, însă, ştiţi cum se numesc,
    Ei spun că fac ” privatizare ” când faptic fură cât poftesc.
    Şi dacă-aşa,… dintr-o „eroare”, un avocat „nepriceput”,
    Mai bagă vreunul la-nchisoare… se ştie ce e de văzut:
    Cum se găseşte câte-un doctor, ce foarte prompt ne dovedeşte-
    Că are-o mare suferinţă şi închisoarea nu-i prieşte.
    Pe loc, e pus în libertate şi ne sfidează clar, pe toţi.
    Se-aplică legea la cei mici, ea nu e pentru marii hoţi.

  • Eu sunt smeker frate am cucu mic și sunt băiat de la tzara cu harfe de borfaș. Am bani datorie, mașini care trancane și sa nu uitam de Cucul MIC care ma făcut consacrat pe TikTok. VIVA cucu VIVA pawer cucu mic. Emi Cioata nenficatu Boss

  • Bogdan fost Tofan

    Wa jupstitia a făcut dreptate mi-a confiscat toți bani mei aducă aia 10 lei care ii aveam de intrare la club… ce dracu fac eu acu ca mi-a luat și cuțitul nu mai pot sa intru ,mor de foame de acum… dontule cumetre fura o oaie și adumi ca sunt lihnit și eu și frății mei … pleacă nevastamea la karima in Germania si ma recompensez eu

  • Ajutor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`