Prima pagină » Local » Avariile de la rețeaua de căldură afectează sute de ieșeni. Angajații Termo Service trebuie să țină situația din scurt: „20 la sută din magistrale încă sunt vechi” – FOTO

Avariile de la rețeaua de căldură afectează sute de ieșeni. Angajații Termo Service trebuie să țină situația din scurt: „20 la sută din magistrale încă sunt vechi” – FOTO

27 nov. 2023, 02:00, 4 ,
Petronel Ștefan, în Local

Odată cu începerea furnizării căldurii au apărut și anumite situații neprevăzute. Avariile de la rețeaua de căldură creează un anumit disconfort în rândul ieșenilor, însă angajații au rezolvat toate problemele în cel mai scurt timp

Desigur că sunt situații punctuale, unde apar defecțiuni imprevizibile chiar la o țeavă nouă. În acest moment, în municipiul Iași, aproximativ 20 la sută din rețeaua de apă caldă încă este veche, restul a fost schimbată datorită proiectelor europene. În medie, angajații Termo Service se confruntăcu 2-3 avarii în intervalul unei săptămâni, însă până acum nu a fost înregistrată niciuna gravă.

Avariile de la rețeaua de căldură le dau bătăi de cap ieșenilor

Compania Termo Service are, în acest moment, 80 de angajați care se ocupă de punctele termice și repararea defecțiunilor. De cele mai multe ori, aceștia au reușit să rezolve problemele în cel mult două zile. Totuși, temperaturile încă nu au scăzut atât de mult, iar ieșenii se tem să nu rămână fără căldură atunci când este foarte frig.

„Oricând pot apărea situații imprevizibile, dar noi urmărim pierderile. Există multe variabile care inflențează, sunt situații punctuale care pot apărea. Sunt zone în care rețeaua nu cedează deloc, dar sunt și unde apar probleme. Noi încercăm cu maximă operativitate să punem sistemul în funcțiune cât mai rapid.

Desigur, mai există și rețele vechi, care sunt reparate, și la ceva timp poate apărea din nou o avarie la câțiva metri distanță, important este că reușim să ne mobilizăm rapid și rezolvăm problema cât mai repede. În acest moment, avem în jur de 80 de oameni distribuiți la puncte termice, la intevenții, verificări și reparații. Unde sunt avarii mai mari, întotdeauna vor lucra două echipe la reperații. Ne gândim la oameni, având în vedere că nopțile sunt tot mai reci, trebuie să le oferim căldură”, a transmis Alin Aivănoaei, directorul Termo Service SA.

În municipiul Iași au fost înlocuite majoritatea țevilor, însă mai există zone în care rețeaua încă este veche și cedează.

„Acolo unde se intervine și se repară, automat sunt înlocuite și țevile cu altele noi. Totuși, în oraș nu toată rețeaua este nouă, mai avem undeva la 20 la sută din magistrale care încă sunt vechi, însă le ținem constant sub supraveghere”, a încheiat Alin Aivănoaei.

CET 1 funcționează în parametri normali

Având în vedere că pentru această iarnă municipiul Iași se bazează doar pe CET 1, mulți se întrebau dacă va face față. Până în acest moment nu au existat probleme, fiind folosit un singur cazan. În cazul în care temperaturile vor scădea foarte mult, sub 8 grade, atunci va fi folosit și celălalt.

„În acest moment, producem deja 76 de gigacalorii pe oră la CET 1. Folosim doar un singur cazan, cel care are capacitatea de 100 de gigacalorii, însă, pentru a nu exista probleme, va fi folosit până la maxim 90 de gigacalorii. Noi încercăm să nu suprasolicităm rețeaua, în cazul în care temperaturile vor scădea până undeva la minus 8 grade, atunci va fi introdus și celălalt cazan în funcțiune. Singurele probleme cu are ne confruntăm sunt cele de lucrările la unele magistrale, dar nu țin de noi, sunt proiecte europene care trebuiesc finalizate. Tot ce ține de noi suntem în grafic și asigurăm apă caldă și căldură pentru populație, fără probleme”, a precizat Sorin Turcu, liderul Sindicatului Energia 2013 Iași.

Angajații de la Termo Service monitorizează avariile de la rețeaua de căldură din Iași. Până acum nu au fost înregistrate pierderi majore, însă iarna este abia la început.

Comentarii
  • LA PUSCARIE CU GUNOIU PENAL DE AIVANOAIEI !!!

  • Administrator

    De ce mințiți? Aveți 2 oameni ptr intervenții în tot orașul! Și la telefon răspunde un nene obosit de atâta muncă!

  • de unde sa stie domnul inginer cu studii de pupat in cur si lins pe castravete cum sta treaba la termoficare, ca de la paznic (IGS) care era ,ajuns la o institutie la cre se cere studii de specialitate , ori el un slugoi credincios a lui CHirica pe care il albeste cu pupatul in cur.Afara cu el , numit un specialist si un profesionist in termoficare nu un fost paznic, !

  • Tata prostilor

    Mama voastră e fericita cu asa odrasle? M as mira sa fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024