Prima pagină » Turism » Info Turism » Avantaje si dezavantaje in ofertele agentiilor de turism
Avantaje si dezavantaje in ofertele agentiilor de turism

Avantaje si dezavantaje in ofertele agentiilor de turism

15 mai 2014, 10:54,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:24139;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}
Odata cu apropierea sezonului cald, toata lumea se gandeste numai la concedii. Dupa stabilirea destinatiei, cea mai importanta decizie este legata de organizare – lasam totul in grija agentiei de turism sau ne ocupam personal de cautari si rezervari? Jurnalistii de la incomemagazine.ro ne spun care sunt avantajele si dezavantajele pe care ti le ofera o agentie de turism. 
Avantaje
Preturi mai bune pentru cazarea la hoteluri – De cele mai multe ori, rezervarea unui hotel prin agentie este mai avantajoasa ca pret decat prin site-urile de specialitate sau la fata locului, mai ales ca tour operatorii ofera discounturi daca se achizitioneaza de la ei nu doar cazarea, ci si transportul. In plus , prin agentie sunt disponibile mai multe hoteluri all inclusive sau ultra all inclusive si la preturi mai avantajoase decat pentru un sejur contractat separat. 
Te scuteste de stresul organizarii vacantei – Pentru cei care prefera sa aiba totul de-a gata, contractarea unui sejur prin agentie este ideala, fiindca toate sarcinile legate de organizarea vacantei si toate problemele care tin de logistica – transport pana la destinatie, transfer cu autocarul de la si la aeroport cad integral in sarcina agentiei. 

Vezi si Romanii nu dau doi bani pe asigurarile de calatorie 

Preturi preferentiale pentru persoanele in varsta  –  Daca, in general, tinerii prefera sa isi alcatuiasca singuri vacanta, persoanele care au peste 55 de ani pot beneficia de pachete cu preturi preferentiale pentru seniori ale agentiilor de turism, intrate recent si pe piata autohtona. 
Discount-uri si reduceri pentru grupurile organizate – In cazul unei excursii in grup organizat, unele muzee fac reduceri substantiale cu cat numarul persoanelor este mai mare . 
Primesti asistenta turistica – Majoritatea agentiilor ofera asistenta turistica pe tot parcursul sejurului, astfel ca, pe langa faptul ca, de cele mai multe ori, exista un ghid care explica lucrurile importante care trebuie vazute, reprezentantii agentiei au obligatia de a rezolva orice situatie neprevazuta aparuta pe parcurs. 
Dezavantaje
Drumul cu autocarul poate dura foarte mult  – Daca optati pentru un sejur care include transport cu autocarul trebuie avut in vedere ca drumul poate dura chiar si de doua ori mai mult decat daca ar fi parcurs cu masina personala, deoarece, pentru transportatorii de persoane, potrivit reglementarilor europene, sunt obligatorii opririle de aproximativ 30 de minute, la fiecare patru ore si jumatate. 

Vezi si Agentiile de turism vor fi obligate sa asigure integral turistii in caz de faliment 

Programul nu este foarte flexibil – In cazul achizitionarii unui pachet de tip circuit, timpul de sedere in orase este limitat la numai cateva ore , stabilite de agentie, iar regula de baza este ca nu se fac exceptii de la program, prin urmare toata lumea trebuie sa se conformeze, astfel ca nu exista foarte multa flexibilitate in alegerea programului, scrie click.ro.
Nu poti sa pleci nici mai devreme, nici mai tarziu – In ceea ce priveste cazarea, nu se pot face prelungiri de cateva nopti ale sejurului si nici nu se poate pleca mai devreme din localitatea unde se afla hotelul nici spre o alta destinatie, nici spre casa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *