Prima pagină » Local » Autoturisme de lux Mercedes furate din Germania, confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

Autoturisme de lux Mercedes furate din Germania, confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

03 dec. 2020, 02:00,
Vlad Alexa, în Local

Mai multe autoturisme de lux marca Mercedes au fost confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni de la cetățeni români și din Republica Moldova care au furat mașinile din Germania

Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat și indisponibilizat în ultimele zile mai multe autoturisme  care au fost furate din străinătate. La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei cetățeanul român P.A., în vârstă de 62 de ani, cu domiciliul pe raza județului Suceava, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, an de fabricație 2018, înmatriculat în Germania.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare și au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Germania cu doar o zi înainte. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 98.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Cetățenii moldoveni sunt cercetați pentru tăinuire

De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute, echipele din cadrul ITPF Iași au efectuat cercetări cu privire la un cetățean român care a fost depistat, în trafic, conducând un autoturism Mercedes neînmatriculat. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control cetățeanul român S.O., în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Belgia.

„La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că mijlocul de transport este radiat din circulație de autoritățile din Belgia din data de 09.11.2020. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au mai declarat reprezentanții ITPF Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *