Prima pagină » Local » Autoturism de mii de euro pentru șeful de la Drumurile Județene Iași. Afacerile cu firma lui Ioan Echimov au mers strună pentru directorul Ciprian Ciucan – FOTO

Autoturism de mii de euro pentru șeful de la Drumurile Județene Iași. Afacerile cu firma lui Ioan Echimov au mers strună pentru directorul Ciprian Ciucan – FOTO

06 nov. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Unul dintre șefii din Consiliul Județean Iași a dat lovitura. Ciprian Ciucan, directorul de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, conduce de ceva vreme un autoturism de teren marca Volkswagen Tiguan. Veniturile lui Ciprian Ciucan nu au fost chiar atât de ridicate în ultimii ani conform declarației sale de avere. Acesta este însă artizanul contractelor derulate de instituție cu firmele din grupul Eky, fostul să angajator

Ciprian Ciucan, șeful de la Drumurile Județene Iași, a ajuns pe picior mare. Fostul angajat al lui Ioan Echimov, regele asfaltului din județul Iași, a fost văzut la volanul unui autoturism de teren marca Volkswagen Tiguan. Mașina șefului de la Drumurile Județene este una nouă, pe piață prețul plecând de la circa 25.000-30.000 euro.

Declarație de avere săracă pentru directorul de la Drumurile Județene Iași

Acesta deține un teren intravilan în județul Iași, luat prin concesiune în decursul anului trecut. Suprafața de teren luată de Ciprian Ciucan este de 590 de metri pătrați. Acesta mai are un apartament, din 2015, în zona Păcurari din municipiul Iași, de 63 de metri pătrați. De asemenea, acesta a trecut în declarație și un autoturism Skoda Octavia, fabricat în anul 2012. Ciprian Ciucan are un credit contractat în 2015 și scadent în anul 2.045 în valoare de 297 de mii de lei. Acesta a avut anul trecut un venit de circa 7.300 lei lunar, totalul pe 2019 fiind de 106 mii de lei. Practic, din salariul său de la DJADP, Ciprian Ciucan nu avea cum să-și cumpere o asemenea mașină de teren.

Ciprian Ciucan, fostul angajat al regelui asfaltului din județul Iași. Firmele lui Ioan Echimov au prins contracte de 30 de milioane de euro de la DJADP Iași

Ciprian Ciucan a fost angajat la Eky-Sam SRL, firma lui Ioan Echimov, regele asfaltului din județul Iași. Ciucan a fost numit la șefia Drumurilor Județene în mai 2018, în mandatul lui Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași. În ciuda faptului că declarația sa de avere este una săracă, șeful de la Drumurile Județene a reușit să dea lovitura și să-și ia o mașină de teren ultimul model.
Ce a făcut acesta în toată perioada mandatului său la Drumurile Județene? Din 2018 până la finalul mandatului lui Maricel Popa, firmele lui Ioan Echimov au prins contracte după contracte de la DJADP Iași. Valoarea acestora este una uriașă, iar unele au fost derulate cu scandal.

Afaceri suspecte derulate cu sprijinul Direcției de Drumuri pe șoselele din județul Iași

Practic, de când Ciprian Ciucan a ajuns director la Drumurile Județene, afacerile grupului Eky au înflorit substanțial. Fie că a fost vorba despre contractele pe deszăpezire, pe cele legate de asfaltarea drumului județean Târgu Frumos-Cucuteni sau Prisăcani-Morești, societatea respectivă a fost favorizată flagrant. Drept dovadă stau și controalele făcute de Inspectoratul de Stat în Construcții în cazul șoselei DJ 280 B Târgu Frumos-Cucuteni, lucrare făcută prost și dată și familiei Echimov în condiții suspecte.

Un alt proiect scandalos aflat pe ordinea de zi viza modernizarea drumului județean DJ 249 D: intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – intersecție DJ 244 F (km 7+660 – 36+329). Valoarea lucrărilor este de circa 20 de milioane de euro, cu implementare pe parcursul mai multor ani. Șoseaua trece prin fața fermei lui Maricel Popa din satul Măcărești. Ciucan a avizat lucrarea înainte ca aceasta să fie aprobată de plenul Consiliului Județean Iași, lucrarea fiind atribuită tot firmei din Târgu Frumos.
Întrebat despre mașina pe care o conduce, acesta a menționat că nu îi aparține.

„Nu este mașina mea, este împrumutată”, a spus actualul director de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *