Prima pagină » Local » Autostrada Moldovei a fost subiect principal de discuție între CJ și Marcel Boloș! Costel Alexe: „Sunt un susținător atât al Autostrăzii Unirii, cât și al Autostrăzii Moldovei” –GALERIE FOTO

Autostrada Moldovei a fost subiect principal de discuție între CJ și Marcel Boloș! Costel Alexe: „Sunt un susținător atât al Autostrăzii Unirii, cât și al Autostrăzii Moldovei” –GALERIE FOTO

26 aug. 2022, 02:00, 6 ,
Andreea Andrei în Local

Conducerea Consiliului Județean Iași a avut în cursul dimineții de 25 august 2022 o întâlnire cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Autostrada Moldovei a fost subiect principal de discuție între cei prezenți, în vederea găsirii de soluții ca acest proiect să poată fi demarat cât mai curând

Costel Alexe s-a declarat un susținător al celor două mari proiecte de infrastructură ce ar aduce întregii zone a Moldovei un mare salt economic și nu numai. Autostrada Moldovei a fost subiect principal de discuție între membrii administrației județene ieșene și ministrul Marcel Boloș.

Autostrada Moldovei a fost subiect principal de discuție cu ministrul Boloș

Consiliul Județean Iași (CJ) este prezent la toate discuțiile referitoare la cele două proiecte de autostradă care ar trece prin județul Iași. Costel Alexe a primit garanții de la oficialii Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și de la Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport, că întreaga sumă estimată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere Iași – Pașcani va fi finanțată prin viitorul Program Operațional de Transport.

„În perioada următoare, am stabilit o întâlnire de lucru cu Felix Ardelean și specialiști ai ministerelor de resort pentru a trasa liniile directoare în ceea ce privește etapele de implementare a celor două autostrăzi, dar și pentru alte importante proiecte de infrastructură rutieră, cum este varianta de trafic ușor a centurii Iași pe tronsonul Uricani – penetraţie Dacia. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene înțelege importanța vitală pe care A8 și A7 le au pentru dezvoltarea regiunii noastre, precum și nevoia de a avea finanțată conexiunea dintre aceste două autostrăzi, iar prin toate eforturile pe care le-am făcut și noi, ca administrație județeană, vom avea asigurați banii pentru sectorul Iași – Pașcani. În ceea ce privește Consiliul Județean Iași, avem o colaborare instituțională foarte bună cu celelalte instituții ce au atribuții în implementarea proiectelor. Nu există dezbatere, ședință sau întâlnire de lucru la care Consiliul Județean să nu fie reprezentat de specialiștii din administrație, așa cum a fost cazul și ieri la dezbaterea pe mediu de la Moțca, unde au fost prezenți și colegii din Direcția Arhitect-Șef”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Costel Alexe, comentarii acide la adresa cârcotașilor

Președintele CJ Iași a avut un mesaj acid la adresa cârcotașilor care consideră că autoritățile județene nu se implică destul în proiectele ce țin de cele două autostrăzi. Acesta a expus faptul că în toate pozițiile în care a putut fi implicat ca om politic în demersuri legate de cele două proiecte de infrastructură a făcut tot posibilul ca acestea să devină realitate.

„Spun cu sinceră părere de rău că atunci când mediul politic intervine, vorba românului, acolo unde nu-i fierbe oala, nu face decât să înrăutățească lucrurile. În legătură cu ceea ce putem face noi, ca politicieni și reprezentanți ai cetățenilor, pentru a susține implementarea celor două autostrăzi, avem datoria să o facem, fără echivoc. Însă în cazul specialiștilor care au competențe în domeniu, trebuie să îi lăsăm pe aceștia să își facă treabă și să nu intervenim peste ei de dragul unor fotografii, prin care să bifăm că am fost prezenți ici și colo. Ieșenii și comunitatea noastră au nevoie de autostradă, nu de politicieni care să se bată cu pumnul în piept, atunci când, de fapt, nu au nimic de spus și de făcut cu adevărat”, completează Costel Alexe.

Conducerea Consiliului Județean Iași a avut în cursul dimineții de 25 august 2022 o întâlnire cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, în cadrul căreia Autostrada Moldovei a fost subiect principal de discuție.

Comentarii
  • Sustinere sa fie ca in rest avem de toate… BAM! BAM!

  • mare toxic esti…..tu vorbesti de ingerinte politice? mai copacule

  • Bravos Alexe, te zbați pentru Autostrada Moldovei A7 care trece prin Bacău-Suceava dar pentru Autostrada Unirii A8 care trece prin Iași doar vorbe și promisiuni? Interese, bani mai mulți acolo, ceva tablă? Ești de toată jena!

  • O sa mergem noi, pe A8, cand o zbura porcu si apropos de porc, toti porcii se lauda si sustin doar ca, atunci cand sunt in functii de decizie se uita EXCLUSIV la ei, familie, neamuri si la cum pot sa canalizeze toti banii de peste tot, catre buzunarele acestora. Deci, ei sunt familisti convinsi. Mi-e GREATA de toti.

  • PSD si PNL nu fac nimic pentru Moldova de 32 de ani, doar pacalesc oamenii pentru voturi. PSD a si votat impotriva autostrazii A8 pe vremea lui Draknea. Nici A7 nu se va termina, se face o portiune pana la Buzau (eventual Bacau, sa nu bata la ochi), sa mearga Ciolacu acasa pe autostrada, dupa care se va bloca proiectul. Asa ca sa taca din gura PNL si PSD, sunt aceeasi mizerie.

  • Cel mai slab presedinte al Cj Iași promite marea cu sarea.Nu va mai prinde un mandat și este un lucru bun pentru Iași.Acasa domnule Alexe.I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *