Prima pagină » International » Autostrada care a doborât zece recorduri mondiale. Iată cum arată construcția spectaculoasă
Autostrada care a doborât zece recorduri mondiale. Iată cum arată construcția spectaculoasă

Autostrada care a doborât zece recorduri mondiale. Iată cum arată construcția spectaculoasă

03 iul. 2024, 13:30,
BZI.ro, în International

Autostrada care a doborât zece recorduri mondiale se află în China. Proiectul a început în anul 2017 și anul acesta are termen de finalizare. Autostrada maritimă are 24 de km și cuprinde poduri, insule artificiale, tuneluri scufundate și drumuri subacvatice. Iată cum arată construcția spectaculoasă.

Autostrada care a doborât zece recorduri mondiale

O autostradă maritimă de 24 de km a fost dechisă în China. Linia Shenzhen-Zhongshan, situată în provincia Guangdong, reprezintă un nou sistem de tuneluri și poduri maritime. Este, de asemenea, primul schimb subacvatic din lume între autostrăzi și aeroporturi. Noua autostradă va reduce timpul de călătorie între Shenzhen și Zhongshan de la 2 ore la aproximativ 30 de minute.

Construcția a început în mai 2017, cu o dată estimată de finalizare în 2024. Acest proiect de infrastructură integrează o serie de poduri, insule artificiale, tuneluri scufundate și drumuri subacvatice. Secțiunea de est prezintă o tehnică de construcție inovatoare, utilizând un tunel cu tuburi imersate din beton, care trece pe sub al treilea canal de transport principal din zonă.

La fiecare capăt al acestui tunel, au fost finalizate insule artificiale, sporind atât funcționalitatea, cât și atractivitatea vizuală.

Autostrada spectaculoasă care va trece prin România

Autostrada Via Carpatia va avea sute de kilometri pe teritoriul României. Via Carpatia urmează să facă legătura rutieră între Lituania și Grecia prin Polonia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria. Partea României include trei coridoare: Borș – Oradea – Arad – Timișoara -Lugoj — Drobeta Turnu Severin — Calafat; Borș – Oradea – Gilău – Cluj Napoca – Turda – Sebeș – Sibiu — Pitești – București – Constanța; Siret – Suceava- Pașcani – Bacău -Focșani – Brăila -Galați. Proiectul are părți anunțate ca finalizate, dar și termene în 2024 și 2030. Până în 2030, de exemplu, ar urma să fie finalizate două loturi pe autostrada Sibiu – Pitești și două pe cea dintre Sebeș și Turda.

Un alt drum spectaculos care deține titlul de cel mai lung drum drept din lume este o porțiune de autostradă din Arabia Saudită. Este vorba de 240 km de șosea. Face parte din Autostrada 10, care se întinde pe 1.474 km, și care leagă orașul Al Darb, în ​​sud-vest, de Al Batha, în est. Este cunoscut și ca „cel mai plictisitor drum în lume”, din cauza lipsei de curbe, a terenului aproape complet plat și a împrejurimilor aride care se întind cât se vede cu ochii. De asemenea, durează aproximativ 2 ore și 30 de minute pentru ca șoferii să parcurgă această șosea dreaptă.

Drumul conectează Autostrada 10 de Autostrada 75. Este o șosea destul de aglomerată, străbătută cel mai mult de camioane care transportă mărfuri dintr-o parte în alta a țării, dar este cunoscută mai ales pentru porțiunea care trece în linie dreaptă prin deșertul Rub-al-Khali. Regula rutieră care se aplică se referă la limita de viteză. Mulți șoferi sunt tentați să conducă cu viteză pe cel mai lung drum drept din lume. Inițial, șoseaua a fost destinată pentru șoferii de camioane care transportă mărfuri, dar ulterior accesul a fost permis și pentru ceilalți posesori auto.

Cel mai lung drum drept din România are o lungime de peste 15 kilometri. Este vorba despre drumul european E70, care se află între Capitală și Alexandria. Șoferii reușesc cu ușurință să călătorească pe acest drum fără curbe, serpetine, gropi și denivelări. E70 are numai două benzi, fiind considerat de către șoferi drumul perfect. De asemenea, România se va putea mândri în curând cu cel mai înalt pod suspendat din Europa, conform declarațiilor primarului din comuna Parva, județul Bistrița-Năsăud. Scopul acestui proiect este de a atrage un număr cât mai mare de turiști în zona respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *