Prima pagină » Actualitate » Autoritățile vor să mușamalizeze tragedia? Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan, românca ucisă de rechin în Egipt

Autoritățile vor să mușamalizeze tragedia? Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan, românca ucisă de rechin în Egipt

11 iul. 2022, 21:44,
B, , h, , în Actualitate

Două situații tragice au avut loc doar în această lună. Două femei au fost ucise de rechini în Marea Roșie. O austriacă în vârstă de 68 de ani și o româncă în vârstă de 40 de ani, Roxana Donisan, care își cumpăraseră două sejururi în Hurghada. La fel ca în celălalt caz, femeia a reușit să ajungă singură la mal, însă din cauza rănilor puternice nu s-a mai putut face nimic, susține chiar tatăl ei.

După cele două incidente, plajele au fost închise de către autoritățile egiptene la scurt timp, iar Nour El Din Farid, activist de mediu al Asociaţiei pentru Protecţia şi Conservarea Mediului în Hurghada (HEPCA), a inceput să facă cercetări.

Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan

După ce a murit, medicii au examinat trupul neînsuflețit al Roxanei Donisan și au ajuns la o concluzie. Aceștia au spus că moartea sa a fost provocată de pierderea unei cantități foarte mari de sânge, după „un incident cu un animal”, însă nu se notează cu exactitate despre ce este vorba, semn că se încearcă mușamalizarea situației pentru a nu se pierde turiști.

„Moartea a survenit în urma pierderii sângelui şi a scăderii presiunii sângelui ca urmare a unui incident cu un animal”, scrie în raportul oficial, conform lui Nour El Din Farid, potrivit Libertatea.

Experții spun că prezența rechinilor în acea zonă este foarte rară

Nici profesorul Mahmoud Hanafi de la HEPCA, consultantul ştiinţific al guvernatorului, nu a înaintat nicio explicaţie. Acesta a spus că este un rechin mare și că este un eveniment fără precedent, deoarece acest tip de rechin nu a mai fost întâlnit în acea regiune.

„Nici profesorul Mahmoud Hanafi de la HEPCA, consultantul ştiinţific al guvernatorului, nu a înaintat nicio explicaţie. Ceea ce am putut face a fost să trimitem bărcile în larg, pentru a cerceta prezenţa rechinului, astfel încât să aflăm măcar specia. Nu putem spune decât că este un rechin mare, judecând după întinderea muşcăturii. Dacă vreţi să scrieţi ceva, HEPCA poate transmite că este un eveniment fără precedent, nu a mai fost întâlnit în această regiune (…)

În mod real, există un risc mult, mult mai mare să fii rănit de un peşte-piatră, care trăieşte pe recifele de corali, iar cei patru ţepi ai săi au un venin foarte puternic, care te poate omorî în 20 de minute. Sau să fii înţepat de scoici de con, a căror înţepătură te poate omorî în 20 de minute. La fel de periculos e peştele scorpion! E mult mai probabil ca aceste specii să fie în apele în care oamenii înoată sau fac scuba-diving”, a precizat Nour El Din Farid pentru sursa menționată mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *