Prima pagină » Actualitate » Autoritățile spaniole solicită românilor să se vaccineze anti-COVID-19. Tot mai mulți bolnavi ajung în stare gravă la spital
Autoritățile spaniole solicită românilor să se vaccineze anti-COVID-19. Tot mai mulți bolnavi ajung în stare gravă la spital

Autoritățile spaniole solicită românilor să se vaccineze anti-COVID-19. Tot mai mulți bolnavi ajung în stare gravă la spital

10 nov. 2021, 17:21,
în Actualitate

Autoritățile din Spania solicită românilor care se află pe teritoriul spaniol, să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Acest apel vine din cauza numărului tot mai mare de bolnavi care ajung în stare gravă la spital.

Pentru ca mesajul să ajungă la toți românii, oficialii au apelat la preoți și asistenți sociali.

Autoritățile din Spania solicită românilor să se vaccineze

Încă din luna septembrie, medicii spanioli abia mai fac față numărului mare de pacienți care ajung în spitale la Terapie Intensivă, din cauza formelor grave de COVID-19. Dintre aceștia, peste 70% sunt români și 80 % dintre români erau nevaccinați. Din cauza situației disperate, autoritățile spaniole a intrat în contact cu diferiți români din poziții influente, care au acces la o masă mai mare de oameni, pentru a transmite mesajul ca aceștia să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Astfel că, au fost contactați mai mulți preoți, asistenți sociali sau asociații românești care să le comunice și în același timp să încerce să-i convingă, pe toți cei nevaccinați să se imunizeze. Dintre toate zonele, cea mai afectată este cea din Castellon, o provincie de lângă Valencia, în care locuiesc nu mai puțin de 16.000 de români, reprezentând aproape 10 la sută din totalul populației orașului. Aici, conform datelor oficiale, incidența este de trei ori mia mare raportat la media națională.

„Am încercat noi să găsim persoane care să cunoască mai mulți români și care să transmită mesajul prin intermediul bisericii, prin asociațiile de români, prin serviciile sociale”, a declarat singura româncă de la DSP Castellon, Viorica Rusen.

Peste 80 la sută din românii din Italia sunt vaccinați

În ceea ce privește rata de vaccinare a românilor din Italia, datele arată că acestea a depășit 80% din numărul total al acestora care sunt stabiliți în țară. Acest lucru a fost comunicat colonelui dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, de către ambasadorul Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni.

”Schimbul de informații și bune practici a evidențiat faptul că pentru creșterea ratei de acoperire vaccinală este nevoie de solidaritate și implicare activă din partea întregii societăți, cu precădere a reprezentanților autorităților centrale și locale, în egală măsură cu implicarea și responsabilizarea fiecărui cetățean. Totodată, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare”, se arată în comunicatul CNCAV după ședință.

Cât despre situația din România, Organizația Mondială a Sănătății a declarat prin reprezentanții trimiși în țară, faptul că vaccinarea anti-COVID-19 este cea mai bună soluție pentru români, în contextul valului patru. Mai mult de atât, aceștia subliniază și importanta pe care o au medicii prin explicarea corectă a situației, pacientul având nevoie de a fi informat corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *