Prima pagină » National » Autoritățile române, institutele de cercetare și investitori privați și-au dat mâna pentru a dezvolta „o dronă românească completă”
Autoritățile române, institutele de cercetare și investitori privați și-au dat mâna pentru a dezvolta „o dronă românească completă”

Autoritățile române, institutele de cercetare și investitori privați și-au dat mâna pentru a dezvolta „o dronă românească completă”

13 sept. 2024, 21:40,
în National

Ministrul Antreprenoriatului, Economiei şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a declarat vineri seară, la Digi24, că autoritățile române, institutele de cercetare și investitori privați și-au dat mâna pentru a dezvolta „o dronă românească completă.

„Va fi o realitate drona românească. Deja în acest moment o filială a Romarm lucrează cu o companie americană, au semnat memorandumul de înțelegere, acum lucrează împreună pentru a avea asamblată prima dronă românească cu specificațiile tehnice de la compania americană. Procesul este de a asimila în România toate componentele. Săptămâna trecută a fost un alt memorandum de înțelegere semnat între o companie americană cu reputație și Romarm, pentru a putea să venim cu drone”, a transmis Ştefan-Radu Oprea.

Ştefan-Radu Oprea: „Ne apropiem foarte mult de semnarea protocolului”

De asemenea, Ştefan-Radu Oprea susține că o dronă românească completă începe de la cercetare, dezvoltare, produs și duce până la planul de industrializare.

„Suntem într-un grup de lucru împreună cu Ministerul Cercetării, pentru a avea o dronă românească completă, în sensul de a porni de la cercetare, dezvoltare, produs, până la planul de industrializare, ne apropiem foarte mult de semnarea protocolului între Ministerul Economiei, Ministerul Cercetării și companiile cu capital privat și institutele de cercetare din România”, a declarat ministrul.

România ar putea exporta produsele

Întrebat dacă România va exporta dronele produse, Oprea a răspuns: „De ce nu?”.

Compania americană Dzyne Technologies, deţinută de Highlander Partners, şi Romarm, au semnat vinerea trecută un Memorandum de Înţelegere. Dzyne Technologies, societate care dezvoltă UAS (Unmanned Aerial Systems – drone) şi cUAS (Counter-UAS – sisteme anti-dronă), va colabora cu Romarm şi principalele companii româneşti din domeniul apărării pentru a cerceta, proiecta şi produce soluţii personalizate pentru securitatea frontierelor, protecţia infrastructurii critice şi alte domenii cheie ale securităţii naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`