Veşti bune pentru locuitorii Germaniei, conform ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, concertele în aer liber s-ar putea relua în cel mai scurt timp. Pentru a participa la o astfel de activitate oamenii trebuie să păstreze o distanţă socială şi să se testeze împotriva Covid-19. Iar dacă numărul de cazuri continua să scadă microbiştii se pot întoarce pe stadioane pentru a susţine echipa lor preferată.
În Germania numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 au scăzut constan în ultima lună. În prezent sunt 64,5 de cazuri la 100.000 de locuitori, conform ministrului Sănătăţii.
„Da. Însă nu festivaluri de muzică rock în care zeci de mii de persoane stau unele lângă altele. Concerte pe Stadionul Olimpic (din Berlin), fără un număr maxim de participanţi, sau în parc cu testare şi distanţare socială sunt posibile din perspectiva actuală”, a spus ministrului Sănătăţii.
Acesta a vorbit şi despre meciurile de fotbal şi prezenta suporterilor pe stadioane numai dacă „incidenţa continuă să cadă, sunt sigur că suporterilor li se va permite revenirea pe stadioane în august”.
Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a vorbit şi despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, cu vaccinul Pfizer. Autorităţile germane vor ca până la finalul lunii august această categorie de vârsta să fie imunizata, precizând că „pentru o vară fără griji, trebuie să reducem şi mai mult incidenţa cazurilor”.
În România sunt discuţii aprinse pe acesta tema
Directorul de comunicare Untold şi Neversea, Eduard Chereji, a oferit o declaraţie prin care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de pelerinajul de la Şumuleu Ciuc. Edy Chereji este revoltat pe autorităţile romane deoarece nu sunt permise evenimentele cu mai mult de 500 de persoane, însă la sărbătoarea de Rusalii a catolicilor au fost prezente zeci de mii de persoane. Acesta acuza autorităţile cum că ar exista o ”dublă măsură” şi doreşte ca cele dou mari festivaluri din România să se reia din luna august.
”Încep postarea prin a vă spune că nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserică. Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul şi nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dublă măsură cu care ne tratează autorităţile. Care e diferenţa, ca organizare, între pelerinajul de azi şi un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuşi, o diferenţă! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toţi participanţii să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boala”, a trasnmis directorul de comunicare Untold pe pagina personală de Facebook.
Untold şi Neversea s-ar putea reprograma spre nemulţumirea lui Edy Chereji
Conform unui comunicat oferit de Eduar Chereji, directorul de comunicare Untold şi Neversea, unde a anunţat că cele mai aşteptate festivaluri s-ar putea reprograma şi să nu aibă loc în acest an. Autorităţile sunt de părere că la un astfel de eveniment distantrarea socială de doi metrii nu poate fi respectată.
„Suntem nemulţumiţi de faptul că am discutat cu autorităţile până acum, am propus soluţii şi după toate aceste întâlniri am primit un set de norme şi măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre. Nicăieri în lume nu poţi să organizezi un eveniment unde să asiguri o distanţare de doi metri. Noi am propus un set de norme, care odată aplicate ar transforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare și markenting al festivalului Untold.
.