Prima pagină » Actualitate » Autoritățile din România așteaptă în continuare un răspuns de la Guvernul de la Chișinău privind solicitarea de extrădare a lui Cristian Rizea pentru inspărirea pedepsei cu închisoare
Autoritățile din România așteaptă în continuare un răspuns de la Guvernul de la Chișinău privind solicitarea de extrădare a lui Cristian Rizea pentru inspărirea pedepsei cu închisoare

Autoritățile din România așteaptă în continuare un răspuns de la Guvernul de la Chișinău privind solicitarea de extrădare a lui Cristian Rizea pentru inspărirea pedepsei cu închisoare

29 dec. 2021, 17:42,
în Actualitate

Autoritățile din România așteaptă în continuare un răspuns de la Guvernul de la Chișinău privind solicitarea de extrădare a lui Cristian Rizea pentru inspărirea pedepsei cu închisoare.

Într-un comunicat de presă, ministerul Justiției de la București a subliniat că ultima solicitare de extrădare a lui Rizea, către ministerul Justiției de la Chișinău, a fost făcută în luna noiembrie, 2021, adică luna trecută. Oficialii români evidențiază că până acum nu au primit încă niciun răspuns de la partea moldovenească la solicitarea de extrădare.

În legătură cu informațiile apărute în media din Republica Moldova privindu-l pe Cristian Rizea, Ministerul Justiției face următoarele precizări:

„Partea română și-a îndeplinit atribuțiile prevăzute de lege și a transmis Ministerului Justiției din Republica Moldova cererea de extrădare încă din data de 5 noiembrie 2020. Cererea depusă la Ministerul Justiției din Moldova își păstrează efectele. Facem precizarea că procedura și timpii de soluționare pentru cererea de extrădare înaintată de autoritățile române sunt reglementate de legislația statului solicitat, respectiv Republica Moldova. Până la această oră, Ministerul Justiției nu a fost informat oficial de către ministerul moldovean al Justiției cu privire la situația juridică actualizată a susnumitului Cristian Rizea.

Ultima revenire la colegii din Republica Moldova a fost în luna noiembrie 2021. La data prezentului comunicat, Ministerul Justiției din România a înaintat o nouă adresă către Ministerul Justiției din Republica Moldova, în care a solicitat informații cu privire la stadiul cererii de extrădare făcute de autoritățile române”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`