Din cauza creșterii numărului de cazuri de infectări cu coronavirus, autoritățile din Hong Kong au impus din nou restricții. Din 15 iulie s-a decis ca saloanele și sălile de fitness să fie închise pentru șapte zile. Restaurantele vor avea program redus de funcționare. De asemenea, conform surselor, autoritățile au interzis adunările publice cu mai mult de patru persoane. Purtarea măștilor în mijloacele de transport va fi obligatorie.
O altă măsură importantă pentru combaterea pandemiei de coronavirus va fi suplimentarea testelor pentru depistatrea COVID-19. Carrie Lam, liderul din Hong Kong, a anunțat că odată cu noile restricții sectorul privat va trebui să asigure angajaților posibilitatea de a lucra de acasă. Luni au fost raportate în Hong Kong 52 de infectări noi cu noul coronavirus.
Au interzis cuvântul „coronavirus”, dar le cer oamenilor să poarte mască ca să se ferească de praf!
Au interzis cuvântul „coronavirus”, dar autorităţile din Turkmenistan le cer oamenilor să poarte mască ca să se ferească de praf, relatează AFP. Mai mult, cetățenii trebuie să respecte o distanţă socială, insistând în acelaşi timp că această ţară din Asia Centrală rămâne ferită de pandemia de coronavirus.
Anunţul a fost făcut după venirea în ţară, săptămâna trecută, a unei delegaţii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), însărcinată cu evaluarea reacţiei autorităţilor la epidemie în această ţară, una dintre cele mai închise din lume.
Guvernul repetă permanent că Turkmenistanul nu a fost lovit de noul coronavirus, în ciuda unor cazuri de pneumonii raportate de media străine.
Au interzis cuvântul „coronavirus”: Să folosească un echipament de protecţie individuală
Ministerul Sănătăţii turkmen a făcut apel la populaţie să poarte măşti din cauza „concentrărilor puternice de praf” din aer, potrivit unui comunicat publicat luni de agenţia de presă publică.
„Se recomandă cu fermitate ca toată lumea să folosească un echipament de protecţie individuală pentru a proteja căile respiratorii superioare”, a subliniat ministerul.
Autorităţile au făcut de asemenea apel la locuitori să respecte o distanţă socială de un metru, fără a oferit totuşi explicaţii. Şoferii turkmeni de autobuz şi taxi sunt obligaţi încă de săptămâna trecută să poarte mască în timpul serviciului.
În ultimele luni, mii de persoane au luat parte în Turkmenistan la mari adunări publice, fără a purta mască sau mănuşi. În iunie, OMS a recomandat purtatul măştii în transportul public şi în alte locuri unde este imposibil să se respecte distanţarea socială.
Luna trecută, diplomaţia turkmenă a calificat drept ‘informaţii false’ un mesaj al amabasadei SUA la Aşgabat care le atrăgea atenţia cetăţenilor săi asupra unor posibile cazuri de bolnavi de COVID-19 în această ţară. La finalul lunii martie, autoritățile din Turkmenistan au interzis cuvântul „coronavirus”, încercând să blocheze toate informațiile despre pandemie.
Coreea de Nord se laudă că a învins coronavirusul
Kim Jong-Un se laudă în faţa întregii lumi că ţara sa a obţinut un strălucitor succes într-o luptă pe care ţări importante de pe glob au obţinut rezultate mult mai slabe. Kim Jong-Un, dictatorul din Coreea de Nord, şi-a exprimat satisfacţia pentru „strălucitorul succes” pe care ţara sa l-a dovedit în lupta cu noul coronavirus, scrie agenţia oficială de presă KCNA.
Kim Jong-Un a ţinut un discurs joi, cu ocazia unei reuniuni a Partidului Muncitorilor consacrate impactului COVID-19, în contextul în care Coreea de Nord şi-a închis frontierele şi a plasat mii de persoane în izolare de şase luni.
„Am împiedicat cu mare atenţie răspândirea acestui virus foarte primejdios” şi am menţinut „o situaţie antiepidemică stabilă în pofida crizei sanitare mondiale”, a declarat liderul nord-coreean, potrivit KCNA.
„El a repetat în mai multe rânduri că o ridicare grăbită a măsurilor antiepidemice s-ar traduce printr-o criză inimaginabilă şi ireparabilă”, potrivit agenţiei KCNA.
Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele şi impunând măsuri de izolare la mii de persoane. Luna trecută, un expert ONU a atras atenţia că închiderea frontierelor va duce la o creştere a insecurităţii alimentare în ţară. Înainte de apariţia coronavirusului, peste 40% din populaţia nord-coreeană era considerată în insecuritate alimentară, cu numeroase cazuri de subnutriţie.