Prima pagină » Actualitate » Autorităţile din Chile vor începe campania de vaccinare pentru copiii cu vârste mai mari de 3 ani
Autorităţile din Chile vor începe campania de vaccinare pentru copiii cu vârste mai mari de 3 ani

Autorităţile din Chile vor începe campania de vaccinare pentru copiii cu vârste mai mari de 3 ani

26 nov. 2021, 14:16,
în Actualitate

Chile se va alătura Venezuelei, Columbiei și Argentina vecină, deoarece va lansa campania de vaccinare pentru copiii de la vârsta de 3 ani. Autoritățile vor începe să vaccineze copiii cu doze de vaccin dezvoltate de China pentru că studiile au arătat că au mai puține reacții adverse.

Chile a anunțat că va începe vaccinarea copiilor cu vârsta de trei ani și peste împotriva coronavirusului, după ce a inoculat cu succes aproximativ 90% din populația țintă inițială.

Chile va vaccina copiii cu vârste mai mari de 3 ani cu un vaccin chinezesc

Copiii cu vârstele mai mari de 3 ani din nouă campanie de vaccinare vor primi vaccinul chinezesc CoronaVac deja folosit pentru copiii cu vârste între șase și 15 ani, a spus Institutul de Sănătate Publică din Chile. Pentru tinerii cu vârsta între 16 și 18 ani, Chile folosește vaccinul Pfizer/BioNTech.

Decizia de a folosi diferite injecții s-a bazat pe studii cu CoronaVac în China, care au arătat că vaccinul chinezesc a avut o rată mai mare de reacții adverse la copiii mai mari decât la cei mai mici, a spus institutul.  Chile se alătură Venezuelei, Columbia și Argentina vecină în vaccinarea copiilor de la vârsta de trei ani. Nicaragua și Cuba vaccinează copiii de doar doi ani.

Europa a autorizat vaccinarea copiilor mai mari de 5 ani. România va începe campania de vaccinare

Copiii mai mici vor începe, de asemenea, să se vaccineze în Europa, unde autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE a aprobat joi vaccinul Pfizer/BioNTech pentru utilizare la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.  Chile, cu o populație de 19 milioane de locuitori, a vaccinat până acum aproximativ 13,8 milioane de oameni, peste 90% din grupul său țintă de adulți cu vârsta de 18 ani și peste. Aproximativ 1,75 milioane de oameni au contractat virusul în Chile și 38.000 au murit, potrivit cifrelor oficiale.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că și România va începe campania de vaccinare pentru copiii care sunt mai în vârstă de 5 ani.

„Până la sfârșitul acestui an, vestea bună este că probabil vom avea două vaccinuri autorizate. Pentru grupa 5-11 ani de la Pfizer și pentru grupa 6-11 ani de la Moderna. Faptul că la aproximativ un an de la autorizarea primului vaccin la nivel mondial vom avea două vaccinuri cu autorizare care cuprind vârsta peste 5 ani este cât se poate de bine.

„Până la final de noiembrie, început de decembrie, vom fi gata cu tot ceea ce înseamnă partea logistică, amenajarea cabinetelor de vaccinare în centrele de vaccinare și în anumite unități sanitare, vom fi pregătiți cu platforma de programare și RENV și așteptăm livrarea dozelor, cum așteaptă toate celelalte țări europene”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

Pe de altă parte există îngrijorări la nivel mondial despre noua tulpină de COVID-19 care a fost descoperită în Africa. Organizația Mondială a Sănătății s-a reunit de urgență pentru a discuta despre faptul că tulpina este mult mai eficiență în fața vaccinurilor și se transmite mult mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *