Prima pagină » Local » Autoritățile au hotărât ca băiatul Alinei Alexandru din Iași să rămână în continuare în grija tatălui. ”Prezintă atașament față de tatăl lui”

Autoritățile au hotărât ca băiatul Alinei Alexandru din Iași să rămână în continuare în grija tatălui. ”Prezintă atașament față de tatăl lui”

21 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Băiatul în vârstă de 8 ani al Alinei Alexandru din Iași a rămas în grija tatălui său după ce aceasta a murit. Reprezentanții DGASPC Iași au precizat că au mers la casa unde locuiește minorul și tatăl său, Robert Alexandru, și au hotărât ca băiatul va rămâne cu acesta, deoarece nu este în pericol

În urma articolelor publicate de cotidianul BZI, despre moartea violentă a tinerei Alina Alexandru, Protecția Copilului s-a autosesizat și a mers în control la casa lui Robert Alexandru, unde locuiește și minorul. În urma evaluărilor la fața locului, reprezentații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (DGASPC) au hotărât ca băiatul de 8 ani să rămână cu tatăl său, presupusul criminal al Alinei. Aceștia au precizat că decizia este una temporară.

”O echipă specializată, din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, s-a deplasat la domiciliul minorului. S-au făcut verificări la fața locului, copilul a fost evaluat și s-a stabilit, pentru moment, ca băiatul să rămână cu tată lui. Copilul prezintă afecțiune față de tatăl său și pentru că ancheta este încă în curs și nu este nimic stabilit, acesta va rămâne cu tatăl. Este o decizie de moment, în funcție de cum va decurge și ancheta”, a precizat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Amintim că băiatul de 8 ani este un foarte bun fotbalist, a câștigat atât trofee, cât și medalii la competițiile și campionatele la care a participat până acum.

Alina Alexandru, din Iași, mama băiatului de 8 ani, a murit la începutul lunii martie

Amintim că Alina Alexandru, o videochat-istă veche din Iași, a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iași, în urmă cu mai bine de o lună. Aceasta a ajuns în stare critică, aflându-se în comă. Femeia ar fi fost arsă cu țigara, legată cu lanțurile și bătută de către soț. Robert Constantin Alexandru a negat toate acuzațiile aduse de familia Alinei Aexandru, din Iași, la adresa lui, argumentând că totul este o invenție.

Trupul neînsuflețit al Alinei Alexandru a ajuns la Institutul de Medicină Legală, la începutul lunii martie, după ce a murit la Spitalul de Neurochirurgie. Medicii legiști au efectuat necropsia, în urma căreia s-au descoperit zeci de hematoame vechi pe tot corpul.

Câteva înregistrări video arată faptul că Alina era bătută de soțul său

După moartea tinerei au apărut dovezi clare că aceasta era bătută cu brutalitate de soțul său, Robert Alexandru. După ce Alina Alexandru a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, apropiații acesteia au început să scoată la iveală dovezi clare pentru a demonstra bătăile pe care le îndura de la soțului ei, Robert Alexandru. Colegele tinerei, care au avut acces la mai multe înregistrări video, în care Alina era lovită în repetate rânduri de soțul ei, le-au făcut publice, pentru ca cel ce se face vinovat de moartea tinerei să ajungă în închisoare. Imaginile surprinse de camera web a calculatorului sunt cu un puternic impact emoțional.

Înregistrările conțin scene extrem de violente. Alina este pălmuită de Robert, trasă cu forța de pe scaun și izbită de pământ. Chiar dacă video-urile care au ajuns în spațiul public sunt fără sunet, se poate observa ușor cum Alina îl roagă pe Robert să o lase în pace și să nu o mai lovească, iar acesta continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *