Prima pagină » Local » Autocarul care s-a răsturnat la Pașcani nu avea RCA. Firma a fost sancționată de polițiști
Autocarul care s-a răsturnat la Pașcani nu avea RCA. Firma a fost sancționată de polițiști

Autocarul care s-a răsturnat la Pașcani nu avea RCA. Firma a fost sancționată de polițiști

19 dec. 2022, 19:38, 4 ,
în Local

După ce a avut loc un accident înfiorător la Pașcani, oamenii legii au început ancheta. Asftel, după investigații, autoritățile au descoperit faptul că autocarul plin cu membri ai unui ansamblu folcloric care s-a răsturnat la intrarea în Pașcani, nu avea RCA.

În acest caz, societatea comercială care deține autobuzul a fost sancționată cu o amendă de 2.000 lei. De asemenea, s-au reținut certificatul și numerele de înmatriculare.

„Polițiștii rutieri pășcăneni au aplicat o sancțiune contravențională societății comerciale care deține în proprietate autobuzul, în valoare de 2.000 lei, conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Astfel, asigurarea deținută era valabilă doar pentru călători și bunuri.

De asemenea, s-au reţinut certificatul de înmatriculare al vehiculului și plăcuţele cu numerele de înmatriculare”, au transmis reprezentanții IPJ.

Un autocar în care se aflau 33 de persoane s-a răsturnat

Reamintim că pe data de 16 decembrie a avut loc un accident rutier grav. În afara localității Pașcani, un autocar în care se aflau 33 de persoane s-a răsturnat. Dintre cele 33 de persoane, 25 au ajuns la spital, cu diferite leziuni, iar la Iași a fost declanșat planul roșu de intervenție.

„Planul Roșu de intervenție a fost activat la 00:05 și dezactivat la ora 01:35. La locul intervenției s-a deplasat și o autospecială de descarcerare grea.

La ora 00.03 apel prin SNUAU 112 unde un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Pașcani, din care 10 persoane au nevoie de ingrijiri medicale. Au intervenit forțe și mijloace de intervenție din cadrul cadrul inspectoratului.

La locul intervenției au fost deplasate 3 EPA, 1 TIM, 2 ATPVM, 1 ASAS, 6 SAJ tip B, 2 SAJ tip C.

În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane, din care 2 persoane la Spitalul de Copii Sf Maria Iași. Din totalul persoanelor 15 aveau vârste cuprinse între 14-17 ani”, a transmis ISU Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Ati luat certificatul si numerele de inmatriculare, bun. Acum sunteti siguri ca autobuzul rasturnat cu rotile incsus nu mai pleaca de acolo. Cine a fost de la Pascani? Plescan Catalin sau Asoltanei Valentin

  • Daca avea RCA nu se mai rasturna ?

  • Daca avea RCA, firma de asigurare platea despagubiri victimelor.
    Daca nu avea RCA cu siguranta nici ITP-ul nu l-a facut pe bune, iar cauciucurile daca erau de iarna erau de la 1900 toamna.

  • Daca nu avea RCA , vina apartine soferului. El, la plecare in cursa, trebuia sa verifice actele, bine,stiu destul de bine cum e la patron…..dar daca avea sange in instalatie refuza sa plece in cursa..
    Oricum ,multe se bat cap in cap , in filmarea copiilor, se aude cum spun copii ,referitor la felul de condus al soferului , ca ia curbele cu viteza , in declaratia lui ,mergea regulamentar….
    Nu vreau sa acuz, dar mai bine tacea ,si sa-i multumeasca celui de sus ca finalul a fost cum a fost , bine oricum nu,dar macar nu sunt decese…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`