Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Cazul autobuzului chinez demonstrează încă o dată răspândirea Covid-19 în aer
Cazul autobuzului chinez demonstrează încă o dată răspândirea Covid-19 în aer

Cazul autobuzului chinez demonstrează încă o dată răspândirea Covid-19 în aer

03 sept. 2020, 13:31,
în Sanatate

Autobuzul chinez demonstrează răspândirea Covid-19 în aer. Observând circulația virusului SARS-CoV-2 intr-un autobuz, cercetătorii au dovezi noi că Covid-19 este transmis prin aer. „Această investigație sugerează că, în medii închise în care aerul este recirculat, SARS-CoV-2 este un agent patogen extrem de transmisibil”, spun autorii.

Autobuzul chinez demonstrează răspândirea Covid-19 în aer

Concluziile unui nou studiu facut public pe 1 septembrie aduce noi lamuriri asupra răspândirii noului tip de coronavirus.

În ianuarie, la începutul a ceea ce avea să devină o epidemie globală, o persoană aflată într-un autobuz chinez prost ventilat a infectat aproape 20 de pasageri, desi nu toți erau așezați în imediata apropiere a acesteia. Pe 19 ianuarie 2020, pasagerii au fost duși, în două autobuze diferite, la un eveniment, într-un oraș chinez. Nimeni nu purta mască. Pasagerul bolnav nu a prezentat niciun simptom al bolii în momentul călătoriei cu autobuzul. Este cu siguranță unul dintre primii pacienți, el fusese anterior în contact cu persoane din Wuhan, locul unde a început epidemia. Acest bărbat era așezat pe partea dreaptă, în mijlocul autocarului numărul 2, între alți doi pasageri. Un total de 23 de pasageri din acest autobuz, din 68, au fost infectați. In celălalt autobuz nu a fost raportat niciun caz. Noi dovezi că boala se poate răspândi prin aer. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în Jama Internal Medicine, potrivit Sante Magazine.

Un agent patogen extrem de transmisibil

Echipa a constatat că virusul a infectat pasagerii din partea din față și din spate a autobuzului, în afara perimetrului de 1 până la 2 metri citat adesea de către oficialii din domeniul sănătății.

Cercetătorii spun că aerul condiționat instalat în autobuz a recirculat aerul din interiorul autobuzului, ceea ce a contribuit probabil la răspândirea virusului.

„Investigațiile sugerează că, în medii închise cu aer recirculant, SARS-CoV-2 este un agent patogen extrem de transmisibil. Descoperirea noastră despre o potențială transmisie aeriană are o importanță semnificativă pentru sănătatea publică”.

Recent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că virusul ar putea fi usor transmis prin aer.

„Recunoaștem că există dovezi în acest sens și, prin urmare, trebuie să fim deschiși la această posibilitate și să înțelegem implicațiile. Posibilitatea transmiterii aeriene în locuri publice deosebit de aglomerate nu poate fi exclusă. Cu toate acestea, dovezile trebuie adunate și interpretate.

OMS a recomandat ventilația eficientă în locuri închise și distanțarea fizică. Când acest lucru nu este posibil, este recomandăm să purtați o mască.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`