Prima pagină » Economic Local » Autobuzele și tramvaiele din Iași vor fi spălate și igienizate! Totul costă 650.000 euro
Autobuzele și tramvaiele din Iași vor fi spălate și igienizate! Totul costă 650.000 euro

Autobuzele și tramvaiele din Iași vor fi spălate și igienizate! Totul costă 650.000 euro

29 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Boaru în Economic Local

Compania de Transport Public (CTP) Iași SA organizează o nouă licitație pentru furnizarea serviciilor de curățenie. Procedura va avea loc la finalul lunii iulie 2022. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Noi achiziții sunt anunțate de Compania de Transport Public (CTP) Iași SA. Pe data de 27.07.2022, firma primăriei va organiza o licitație pentru furnizarea serviciilor de curățenie și igienizare. Valoarea estimată a contractului este de 3.261.300 lei, fără TVA, aproape 650.000 de euro.

„Pentru executarea tuturor operațiunilor legate de activitatea de curățenie și igienizare în mijloacele de transport, de curățare și spălare/ degresare a pardoselilor și a pieselor metalice (boghiuri), ofertantul va asigura toate echipamentele și materialele consumabile necesare desfășurării activităților mai sus menționate (detergenți, substanțe de curățare, odorizante, perii, lavete, aspiratoare industriale, mașini de spălat pardoseli, echipamente spălătorie externă/ tunel spălare)”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 1 an de la finalizarea licitației. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Anul trecut, contractul a fost semnat cu societatea CFI Solution SRL, din Iași

 Autobuzele și tramvaiele din Iași vor fi spălate și igienizate în depouri și garaje

CTP Iași administrează 14 puncte de lucru: 2 depouri pentru tramvaie, la Gară și în Dacia, un garaj pentru autobuze, în Tudor Vladimirescu, 2 spații de spălare automată, în Tudor Vladimirescu și CUG, și 9 capete de linie: Ronda Dacia, Rond Copou, Rond Canta, Rond Dancu, Rond CUG Selgros, Rond CUG Tehnopolis, Rond Bucium, Rond Tătărași Nord și Rond Țuțora. CTP deține 146 autobuze, 120 de tramvaie și 10 microbuze.

„Zilnic, entitatea contractantă își desfășoară activitatea de transport public de persoane la 9 capete de linie. De luni până duminică, în ronduri se vor executa următoarele operațiuni de curățenie în tramvaiele și autobuzele Companiei de Transport Public: curățarea deșeurilor macro din spațiul călători, aspirarea/ măturarea și spălarea scărilor și pardoselilor, ștergerea de praf a chederelor și a barelor de susținere, curățarea petelor accidentale de pe scaune și suprafețe vitrate”, se mai arată în documentația procedurii.

Începând cu data de 13.06.2021, CTP Iași aplică alt plan tarifar.

Recent, CTP a semnat alt contract, pentru furnizarea mai multor loturi de piese pentru frânele autobuzelor din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 1.152.829 lei, fără TVA, adică 230.000 euro. Comisia de evaluare a stabilit câștigătorii: Fermit SA (un lot), Calvet Prod SRL (două loturi), Royal Automotive SRL (un lot). Valoarea finală a contractului a ajuns la 1.135.097 lei, fără TVA. CTP a stabilit și un necesar de piese: plăcuțe de frână (721 buc.), discuri de frână (498 buc.), segmenți ferodou (1.300 buc.) și piese pentru frână (aproape 1.000 buc.).

Autobuzele și tramvaiele din Iași vor fi spălate și igienizate după ce vor fi validate ofertele depuse la sesiunea de deschidere în cadrul licitației.

Comentarii
  • Sa fie date public si numela celor ce conduc aceste firme, sa vada iesenii cu cine face Chirica contracte,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024