Prima pagină » Actualitate » Austria sfidează din nou. Ambasadoarea Adelheid Folie nu a venit la întâlnirea cu Klaus Iohannis

Austria sfidează din nou. Ambasadoarea Adelheid Folie nu a venit la întâlnirea cu Klaus Iohannis

13 dec. 2022, 11:31, 5 ,
în Actualitate

Ambasadoarea Austriei, Adelheid Folie, nu a ajuns marți, 13 decembrie la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, anunță sursele media. Aceasta și-a trimis adjunctul la întâlnirea unde participă toți ambasadorii statelor Uniunii Europene.

Adjunctul șefului de misiune al Ambasadei Austriei la București, Georg Oberreiter, a transmis că Adelheid Floie nu a participat la eveniment pentru că „este în vacanță”. Întrebat unde se află în concediu, acesta a spus că este în Austria, vacanța fiind planifică mai demult.

Adelheid Folie nu a ajuns la întâlnirea cu Iohannis

La reuniunea începută la ora 11:00, adjunctul ambasadoarei a participat în locul ei. Klaus Iohannis s-a întâlnit marți, 13 decembrie, cu toți ambasadorii din UE aflați în funcție la București.

De altfel, și ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit luni, 12 decembrie, la Bruxelles, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe din UE, cu omologul său austriac, Alexander Schallenberg, la invitația celui din urmă. MAE a transmis că România a exprimat deschidere pentru preocupările Austriei privind creșterea migrației ilegale dar ministrul Aurescu a spus că „aderarea la Schengen nu poate fi însă conectată artificial cu alte dosare de care România nu este responsabilă”.

În acest sens, Klaus Iohannis a vorbit luni seara, 12 decembrie, despre refuzul Austriei de a permite aderarea României la spațiul Schengen. Președintele a precizat că este „hotărât să ducă lucrurile până vom fi în Spațiul Schengen. Vom continua discuțiile cu partea austriacă și cu CE”.

„Acest vot chiar dacă m-a supărat și m-a dezamăgit, nu mă va face să dau înapoi. De aceea, nici românii nu au înțeles de unde până unde acest refuz, și oamenii sunt supărați, mulți sunt de-a dreptul revoltați și pot să-i înțeleg”, a adăugat Iohannis.

Emisarul Austriei la București a evitat să dea ochii cu președintele Klaus Iohannis

Comentarii
  • Putoarea vrea sa arate ca lucrează, pana acum , de șase ani, s-a trezit de dimineața sa aibă mai mult timp de chiuleala.

  • Astia trebuie scuipati in gura direct pe fata public cu flegme smulse de dupa cap.. dar pentru asta.. ai nevoie de ,,sange” si caracter. ceea ce ,,noi” nu avem.

  • Toate tarile ne sfideaza cu asa clasa politica si cu tiganii borati cu buletine de RO care ne fac de rahat peste tot.

  • Il trateaza pe klaun asa cum merita sa fie tratat un sclav tradator de tara, cu fundul.

  • schiorul bovanis

    Madam amsadoren e ocupata, ii suge schnitzelul cancelarului ei nazist Nehahaleromer! Si la urma urmei pentru ce sa se intalneasca cu un imputzit arogant, o carpa care isi tradeaza tara si neamul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024