Prima pagină » Editorial » Austria, gubernia rusească din UE
Austria, gubernia rusească din UE

Austria, gubernia rusească din UE

29 mai 2024, 10:42,
Sorin Rosca Stanescu, în Editorial

În timp ce noi ne vedem liniștiți sau neliniștiți de campaniile electorale, la mică distanță Austria este în plină fierbere. Adevăruri uluitoare, de-a dreptul îngrozitoare, au ieșit la iveală. Ele demonstrează cum a fost transformată Austria într-o gubernie a Rusiei și cum a fost ea menținută captivă până în zilele noastre.
Nu de puține ori, presa din întreaga lume, inclusiv presa de la Viena, a remarcat faptul că Vladimir Putin, până la emiterea pe numele lui a mandatului internațional de arestare, venea la Viena de câte ori dorea și venea ca la el acasă. Fiind tratat cu toate onorurile cuvenite unui stăpân. Noul țar al Rusiei își întinsese puterea și influența și asupra Austriei și îi teleghida de la distanță sau chiar de aproape cele mai importante decizii. Spre paguba partenerilor occidentali. Este adevărat că Austria nu este stat membru NATO, dar la fel de adevărat este că, în calitate de stat UE, poate produce și produce ravagii. Vezi deciziile din ultimii ani cu totul și cu totul scandaloase, care au avut drept obiectiv blocarea intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen. Dar să nu divagăm.

În urmă cu șase ani, în 2018, în Viena s-a consumat un uriaș scandal, care atunci a reverberat în întreaga Europă și în întreaga lume. Serviciul secret austriac BVT, faimos cândva pentru eficiența sa, a fost desființat de la temelie. Și reînființat tot de la firul ierbii. O decizie abruptă, care rareori este luată în istorie. Motivul invocat a fost corupția, marea corupție de tip cancerigen, care a lovit această instituție cam în stilul în care s-au întâmplat lucrurile la SRI în întreaga perioadă în care, sub pălăria lui Traian Băsescu, Florian Coldea s-a aflat la butoanele instituției. Scandalul a fost pe cât de uriaș, pe atât de real. Și măsura extrem de severă s-a dovedit necesară. Atâta doar că în spatele întregii operațiuni nu s-au aflat, așa cum ar fi fost cazul, justiția, parlamentul sau guvernul de la Viena, ci Kremlinul în toată măreția lui. Nu austriecii au avut anticorpii care au acționat pentru demontarea unei instituții atât de corupte. Ci de fapt nu a fost vorba despre anticorpi. Ci despre o operațiune de amploare, strict secretă în urmă cu șase ani și reușită impecabil, inițiată și condusă de serviciul secret al Federației Ruse. La capătul căreia austriecii s-au trezit cu un nou serviciu secret.

Întreaga operațiune a fost aparent condusă de Herbert Kickl, ministrul de Interne al Austriei, care a devenit un fel de erou al luptei anticorupție și s-a aflat la un milimetru de a dobândi poziția de cancelar. Iar zilele trecute, ce să vezi? S-a aflat și s-a demonstrat că acesta era omul serviciului secret al Federației Ruse și că de fapt întreaga operațiune a fost condusă de la Kremlin. Pe banii cetățenilor austrieci, aceștia s-au trezit cu un serviciu secret a cărui principală misiune a fost să acționeze în favoarea Federației Ruse și deci de multe ori împotriva Uniunii Europene și chiar a intereselor austriece. Scandalul la Viena este uriaș. Umilința austriecilor, pe măsură.

După această lovitură teribilă în plex, opinia publică începe să se trezească. Și să descopere cu stupoare adevărata explicație a modului în care rușii au reușit să se infiltreze în Europa, utilizând Austria drept placă turnantă, să evite o mare parte dintre sancțiuni și să dirijeze în continuare în mare măsură comerțul cu energie, dintr-o țară care nu dispune nici de petrol și nici de gaze naturale.

Aplauze la scenă deschisă pentru serviciul secret al Federației Ruse. Și rușine pentru clasa politică din Austria, dar și pentru serviciile secrete „partenere” ale statelor UE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *