Influența Austriei în România este una extrem de mare. Mica țară din Europa devine un colos în contextul în care pare că duce un război economic cu România. Sunt cinci fronturi pe care Austria duce războiul economic printre care scăderea producției de petrol, blocarea exploatărilor locale de lemn sau împiedicarea interconectării rețelelor electrice.
Asta în contextul în care cea mai dură lovitură primită de țara noastră în ultima perioadă este blocarea Schengen prin veto al Austriei care a menținut în acest fel blocajul exporturilor din România spre Uniunea Europeană.
Austria duce un război economic cu România pe cinci fronturi
Ca o sintetizare a contextului larg trebuie să precizăm faptul că Austria duce un război economic cu România pe cinci fronturi. Practic țara noastră este văduvită de orice posibilate de avansare. Austria blochează accesul României în spațiul Schengen, blochează exploatările locale de lemn sau împiedică interconectarea rețelelor electrice:
” Austria atacă economic sistematic asupra României pe cinci fronturi. Au redus drastric producția de petrol după ce au preluat Petrom. Au amânat ani de zile exploatarea gazelor din Marea Neagră și acum o blochează în instanță. Împiedică interconectarea rețelelor electrice menținând prețuri ridicate. Exploatează pădurile României, sau folosesc ONG-uri pentru a bloca producția locală. Sabotează aderarea României la Schengen afectând comerțul și tranzitul. Motivul? Austria vrea să rămână centrul economic al Europei de Sud-Este și vede România ca pe o amenințare. România are resurse, populație și acces la mare, pe care Austria nu le are, iar blocarea accesului la energie ieftină și rute comerciale ar avantaja Viena.” explică Alexandru Dan pe TIK-TOK.
În continuarea articolului vom explica pas cu pas care sunt piedicile la care este supusă România.
Austriecii de la OMV au cumpărat cu zero euro Petrom
Aurelian Pavelescu a adus critici aspre la adresa privatizării Petrom, considerând-o una dintre cele mai mari nedreptăți ale statului român. El subliniază că suma de 600 de milioane de euro la care a fost vândută compania a fost o insultă, având în vedere că Petrom dispunea deja de o sumă similară în conturi.
Ovidiu Tender, antreprenor cunoscut, a oferit detalii relevante despre această tranzacție, menționând că, la momentul privatizării, Petrom deținea resurse în subsolul României evaluate la aproximativ 10 miliarde de dolari.
De asemenea, cu un an înainte de privatizare, OMV a propus 1 milion de dolari pentru fiecare stație de benzină, ceea ce însemna că cele 800 de benzinării ale Petrom valorau în total 800 de milioane de dolari. Rafinăriile și platformele de foraj, a căror valoare de înlocuire era estimată între 150 și 200 de milioane de dolari fiecare, au fost vândute la un preț derizoriu de doar 100 de milioane. În concluzie, Tender afirmă că aceste circumstanțe au făcut achiziționarea Petrom o oportunitate extrem de tentantă pentru investitori.
Austria taie, vinde și face miliarde din lemnul românesc
Miliarde de euro părăsesc România prin intermediul firmelor austriece, lemnul fiind transportat în Austria de ani de zile. Compania controversată Holzindustrie Schweighofer SRL, care s-a rebrandingat ca HS Timber Productions SRL, ocupă locul trei în clasamentul afacerilor austriece din România, raportând un profit net de 624,6 milioane de lei în 2021, cu o cifră de afaceri de puțin peste 3,1 miliarde de lei.
Prezentă în România din 2002, cu prima fabrică deschisă în 2003, compania s-a impus ca lider în domeniul prelucrării lemnului în Europa, având peste 3.100 de angajați în cele două unități de producție din țară. HS Timber Productions este activă nu doar în România, ci și în Austria, Germania și Finlanda. Aceasta deține patru fabrici de cherestea în România, situate la Reci și Sebeș, o unitate pentru grinzile lamelare la Rădăuți, o fabrică de panouri la Comănești și o fabrică de panouri din lemn masiv la Siret.
Conducta BRUA va transporta gaze românești în Austria
O altă lovitură dată de austrieci este cea în care conducta BRUA, conductă ce ar putea reprezenta sursa pentru cea mai mare creștere economică din istorie pentru România, va transporta gazele românești de la Marea Neagră direct în Austria. Ironia face ca această conductă să tranziteze numeroase localități românești care nu au acces la gaze naturale.
Ca bătaia de joc să fie supremă, nicio administrație locală prin care va trece BRUA nu va avea dreptul să se ”înțepe” la conductă pentru a oferi sătenilor gaze naturale.
Una peste alta, acest război economic dus de Austria împotriva României a fost facilitat și de letargia cu care politicienii români, în mare parte corupți, au tratat situația. Nu ar fi fost posibil fără o asemenea complicitate din partea politicienilor.
De ce va plingeti acum ????????????????? Cind l-ati pupat in cur pe Nastase a fost bine si dulce ???? Hai ca va meritati soarta !!!!!!!!!!!!