Prima pagină » Actualitate » Austria devine prima țară din Europa de Vest care introduce carantina naţională inclusiv pentru persoanele vaccinate! Imunizarea devine obligatorie
Austria devine prima țară din Europa de Vest care introduce carantina naţională inclusiv pentru persoanele vaccinate! Imunizarea devine obligatorie

Austria devine prima țară din Europa de Vest care introduce carantina naţională inclusiv pentru persoanele vaccinate! Imunizarea devine obligatorie

19 nov. 2021, 13:00,
BZI.ro, în Actualitate

Austria impune restricții severe pe fondul creșterii numărului de infectări cu COVID-19. Așadar, țara devine prima din Europa de Vest care reintroduce carantina națională. De acest lucru vor fi afectate şi persoanele vaccinate iar imunizarea împotriva virusului devine obligatorie.

Recent, Alexandru Rafila a explicat că România nu va impune o carantină pe modelul Austriei mai ales că în contextul actual acest lucru nu ar putea fi posibil din punct de vedere legal.

Austria impune carantină naţională inclusiv pentru persoanele vaccinate! Imunizarea va fi obligatorie

Conform datelor existente la această oră, Austria devine prima țară care reimpune o carantină naţională. Pe fondul unor creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, oficialii au impus și obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19. De asemenea, carantinarea este obligatorie chiar şi pentru persoanele vaccinate.

Lockdown-ul va dura de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferință de presă, adăugând că obligativitatea vaccinării se introduce din 1 februarie.

Aproximativ două treimi din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, fiind una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Infecțiile sunt printre cele mai mari de pe continent, cu o incidență pe șapte zile de 991 la 100.000 de persoane.

Austria impusese carantină pentru persoanele nevaccinate

Recent, în urmă cu doar câteva zile, autorităţile din Austria au anunțat că vor impune carantină pentru persoanele nevaccinate. Totuşi, după o scurtă perioadă s-a constatat faptul că măsura nu este eficientă şi au revenit asupra deciziei. Așadar, țara a decis să impună o carantină generală.

Guvernele din regiunile austriece Salzburg şi Oberösterreich au anunţat, joi seară, decizii de carantină generală, inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, pe fondul criticilor intense faţă de abordarea Guvernului Alexander Schallenberg, care a impus restricţii doar pentru nevaccinaţi.

„Nu am reușit să convingem suficient de mulți oameni să se vaccineze. Este dureros că astfel de măsuri trebuie să fie luate în continuare”, a spus Alexander Schallenberg.

România ar putea intra în carantină? Ce susţine medicul Alexandru Rafila

Recent, Alexandru Rafila a fost întrebat dacă măsura pe care au luat-o autorităţile din Austria ar putea fi aplicată şi în România. Rafila a explicat că actualul context legislativ nu permite impunerea unei asemenea măsuri:

„În situaţia în care ne găsim, starea de alertă, nu cred că e posibil, nici măcar din punct de vedere legal, să adopţi măsura carantinării nevaccinaţilor. Când ai o situaţie extremă, cu un număr enorm de pacienţi care blochează spitalele, trebuie să ai o stare de urgenţă, care trebuie gestionată pentru o perioadă limitată într-un mod pe care-l recomandă specialiştii în Sănătate publică, dar nu ne aflăm într-o astfel de situaţie”, precizează profesorul Rafila.

Recent, Alexandru Rafila, a sustinut că în România se observă o descreștere a cazurilor de COVID-19. Alexandru Rafila a declarat faptul că acesta este unui dintre motivele pentru care se dorește impunerea certificatului verde, pentru a ajuta aceasta situație să continue până în momentul în care situația pandemică din România este sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *