Românii s-au orientat în ultimii ani către carnea de porc naturală și sunt dispuși să scoată mai mulți bani din buzunar, pentru a se bucura de cele mai bune și proaspete preparate tradiționale. Aurel Tămaș dezvăluie rețeta lui pentru salamurile din carne, cu care nu poate da greș.
Aurel Tămaș dezvăluie rețeta lui pentru salamurile din carne!
Mai sunt câteva zile până la sărbătorile de iarnă și rețelele de socializare sunt pline de imagini cu preparate din carne. Aurel Tămaș a dezvăluit secretul preparatelor autentice pe care le pregătește cu drag în această perioadă a anului.
Cu toții ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă, iar Aurel Tămaș a participat la procesul de sacrificare a porcului, motiv pentru care a dezvăluit ce fel de bucate vor fi pregătite din carne.
Renumitul interpret de muzică populară și ușoară de la noi din țară a împărtășit pe platformele de socializare detalii despre modul în care se desfășoară tăierea porcului și despre preferința oamenilor pentru porcul tradițional, crescut în curte și ferit de substanțele chimice din comerț.
Este o tradiție anuală pentru artist să pregătească preparate din carne chiar la el acasă, iar slănina naturală rămâne o parte importantă a acestui proces, chiar și după ani de la tăierea porcului.
„Noi nu mai ținem porc de slănină. Așa se zicea pe timpuri. Mai nou, ținem porc de carne. Oamenii au început să revină la porcul neatins genetic. Este mult mai sănătos. Preferăm porcul acesta. Salamurile sunt făcute toate de casă. Un salam crud făcut din cap de porc”, a explicat Aurel Tămaș.
Cum face Aurel Tămaș salamurile din carne
Aurel Tămaș a dezvăluit și cum prepară salamurile de casă, folosindu-se de capul de la porc și din pulpa cu grăsimi. Toate preparatele artistului sunt naturale, nu folosește chimicale și nici carne din comerț, iar slănina pe care o pregătește pentru masa de sărbători rezistă chiar și un an de zile datorită felului în care este pregătită și păstrată.
„Slănină de la porcul de anul trecut, e ca și untul. Cea mai bună e cea de la porcul asupra căruia nu s-a venit cu intervenții genetice pe el. Oamenii își dau seama că tot ce nu a fost atins, porcul tradițional, tot acela e mi sănătos. Salamurile sunt făcute toate de casă. Un salam crud făcut din cap de porc. Un alt salam făcut din pulpă cu grăsime și condimente. Avem și o pastramă de lopătar, primită de la un prieten”, a mai povestit Aurel Tămaș, care dezvăluie rețeta lui pentru salamurile din carne, pe rețelele de socializare.