Prima pagină » Magazin » AUREL ASANACHE: Becoming
AUREL ASANACHE: Becoming

AUREL ASANACHE: Becoming

05 apr. 2019, 09:20,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:689146;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Galeria de arta DANA Iasi invita luni, 8 aprilie 2019, orele 18.00, publicul iesean la deschiderea expozitiei de grafica si pictura „Becoming” semnata de catre AUREL ASANACHE, absolvent al Facultatii de Arte Vizuale si Design  – Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iasi, sectia Design, specializarea Grafic design. 
In deschiderea evenimentului va avea loc un performance al artistului acompaniat de un moment de Jam Session semnat „Trup si Suflet” si un Racord video regizat de catre Violeta Gorgos.
Curatori: Maria Bilasevschi si Smaranda Bostan

Aurel Asanache deseneaza, aseaza linii pe suprafata hartiei, linii ce nu au nimic de-a face cu o conventie academica, ci sunt unde grafice ce poarta prin ele incercarea milenara de a ordona polemica principala a omenirii. Desigur, despre dualitatea fiintei este vorba, insa nu prinsa intre doi poli externi, ai binelui si a raului, a raiului si a iadului, ci in ea insasi. Tocmai de aceea desenul sau redescopera „semnul”, transforma imaginatia in observatie si pare sa aiba o greutate existentiala.   
Mesajul elaborat, codificat si inmagazinat porneste din necesitatea de a reda, prin punct si linie, faptura, incepand de la molecula, forme intermediare ale germinarii, pana la structura vie, ce se ramifica la randu-i in micro-fiinte ce coabiteaza intr-un zgomot surd. Inauntrul singuratatii personajului troneaza acelasi raspuns: „Te opresti pentru ca in fata ta se deschid lumi. Nu te intreba ce vezi”. Chiar daca la o prima vedere, lucrarile par mai degraba univoce, contrapunctul liniei intra in dialog cu propria-i viziune despre lume printr-o inlantuire de imagini mai degraba onirice. Lupta de care mentionam la inceput nu are castigatori, ci doar continuari pana in pragul la care, privire, accepta suprematia unei dintre cele doua. Impulsuri ori proiectii structurate, non-fiintele lui Aurel Asanache sunt tot atat de multe himere, impinse pana in pragul desertaciunii propriei existente, aflate in ipostaza de inger si demon, de sfant si tortionar laolalta. Din fiecare vortex, din fiecare involburare emerg noi si noi lumi, noi si noi deschideri, insa artistul nu ofera o finalitate, ci lasa ca traseul privirii sa-si gaseasca singur echilibru in ceea ce, la o prima vedere, ar desemna posibilitatea unei certitudini. Insa, cred ca singura certitudine pe care o ai, aflat in fata spatiului pe care Aurel Asanache il construieste, este ca nici macar tu, ca privitor, nu vei vedea de doua ori acelasi lucru. Deasupra tuturor lumilor plasmuite de artist, sta cea a vederii nepreconcepute, in care fiecare simbol nu se indica pe el insusi, ci o posibila iesire din labirint.” (Maria Bilasevschi, critic de arta)

 
Eveniment YOUNG ARTIST’S PROJECT*

______
* Scopul YOUNG ARTIST’S PROJECT – concept initiat de Galeria DANA in 2016 – reprezinta promovarea si lansarea tinerelor talente ce si-au creat pe parcursul anilor de studii propria viziune in contextul artei vizuale contemporane  si stimularea interesului pentru toate mediile de exprimare artistica. Suntem intr-o continua cautare si descoperire de tineri artisti, proaspeti absolventi, masteranzi si studenti ai universitatilor de profil din tara. YOUNG ARTIST’S PROJECT se angajeaza sa promoveze arta de calitate. Imbratisam o astfel de provocare, intr-un context in care definirea a ceea ce este arta de calitate reprezinta un proces extrem de subiectiv, tocmai pentru a explora esenta acestei definitii impreuna cu artistii nostri si publicul. 
Expozitia va fi deschisa spre vizitare in perioada 8 aprilie-15 mai 2019
Parteneri eveniment: TVR Iasi
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`