Prima pagină » Actualitate » AUR, surpriza din Diaspora la alegerile parlamentare: Pe locul 1 în Italia, pe 2 în Spania

AUR, surpriza din Diaspora la alegerile parlamentare: Pe locul 1 în Italia, pe 2 în Spania

07 dec. 2020, 10:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marea surpriză atât în țară, cât și în Diaspora. Formațiunea cu discurs naționalist s-a clasat prima în Italia, și pe locul al doilea în Spania, țările cu cele mai mari comunități de români din afara granițelor, potrivit rezultatelor parțiale la alegerile parlamentare 2020.

AUR a obținut 36,16% în Italia, potrivit rezultatelor în urma numărării a 97,58% din voturile totale fiind clasat pe locul 1.

Tot pe primul loc s-a situat și în opțiunea alegătorilor din Cipru, cu 36,71%, după numărarea a 99% din voturile totale.

AUR, pe locul al doilea în Franța și Spania

AUR s-a situat pe locul 2 în Franța, 25,87% din voturi, după numărarea a 95,86% din voturile totale.

Pe același loc a fost și în Spania, unde a obținut 26,73% din voturi, după numărarea a 93,13% din voturile totale.

Votarea în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților s-a încheiat în toate cele 748 de secții de votare, odată cu închiderea ultimelor secții de pe Coasta de Vest a SUA și a Canadei la ora 7.00, ora României, a anunțat MAE.

Cine este George Simion, preşedintele AUR

Marea surpriză a alegerilor parlamentare este reprezentată de partidul AUR, condus de George Simion. Acesta a devenit cunoscut în special datorită meciurilor echipei naționale a României, fiind inițiatorul mișcării ”Uniți sub tricolor”.

Liderul AUR are o strânsă legătură cu fenomenul ultras. Este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultra care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

Într-un interviu acordat recent în Revista Ultra, George Simion a povestit primele contacte cu viața de ultras: „În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori.”

George Simion, a făcut facultatea la Iași

Surpriza alegerilor parlamentare 2020, George Simion, s-a făcut remarcat prin acţiunile sale de protest. Încă de pe vremea când era student, George Simion s-a făcut remarcat prin faptul că i-a aprins o lumânare lui Ion Iliescu.

Acţiunea se petrecea în 2009, în ziua în care Ion Iliescu împlinea 79 de ani. BZI.RO a relatat în exclusivitate episodul petrecut pe vremea când George Simion era un student în Iași în cadrul Universităţii A.I Cuza – Facultatea de Istorie.

George Simion i-a aprins o lumânare lui Ion Iliescu

George Simion, la acea vreme, membru al Grupului de Acţiune Noii Golani, a ales să protesteze în această manieră la adresa fostului preşedinte al României, Ion Iliescu, atunci când acesta şi-a sărbătorit aniversarea a 79 de ani. Deşi este născut în Bucureşti, George Simion a ales să se înscrie la un master în Istoria Comunismului în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iași. Acesta afirma faptul că fostul președinte, Ion Iliescu, este o relicvă a trecutului:

„Ion Iliescu este o «relicva» a trecutului. Am aprins lumânări şi i-am urât La Mulţi Ani şi să ajungă să plătească pentru că a «furat» Revoluţia din 1989”, a declarat George Simion în 2009.

La acea vreme, George Simion i-a oferit și un cadou mai puţin obişnuit lui Ion Iliescu. Acesta i-a dat un tricou de culoare neagră pe care scria cuvântul ”criminal”. La acea dată, Simion a fost ridicat şi dus la Poliţie unde a fost reţinut 4 ore şi a fost amendat pentru injurii adus unui grup de persoane de vârsta a treia.

Simion îl considera principalul vinovat pe Iliescu pentru faptul că Revoluţia Romană a fost deturnată şi „comuniştii” conduc şi acum în ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *