Prima pagină » Local » AUR cere explicații de la Guvernul Ciolacu pentru vizitele președintelui în țările din Africa: „Trebuie să știm cum au fost cheltuiți acești bani”

AUR cere explicații de la Guvernul Ciolacu pentru vizitele președintelui în țările din Africa: „Trebuie să știm cum au fost cheltuiți acești bani”

25 nov. 2023, 02:00, 3 ,
Petronel Ștefan în Local

Partidul AUR cere explicații de la Guvernul Ciolacu după ce a oferit o sumă importantă de bani către administrația prezidențială. Alianța pentru Unirea Românilor îl cheamă pe premierul României să ia cuvântul în Parlament pentru a oferi explicațiile necesare

Vizitele președintelui României au creat diferite discuții pe scena politică din România, și nu numai, în special în ceea ce privește costurile călătoriilor. Acum trebuie să existe mai multe justificări pentru a clarifica situația. În ultimele săptămâni, tot mai multe partide s-au alăturat alianței AUR, iar altele urmează să facă același lucru.

AUR cere explicații de la Guvernul Ciolacu în Parlamentul României

Premierul României a primit o invitație din partea AUR pentru a lua cuvântul în Parlament și toată lumea așteaptă acum să ofere răspunsul.

„AUR îl cheamă pe premierul României, Marcel Ciolacu, în Parlament pentru a da o explicație în privința alocării de bani către administrația prezidențială. Astfel, s-a solicitat participarea acestuia, în data de 27 noiembrie, pentru a oferi clarificări privind alocările bugetare către președinte, pentru vizitele acestuia în Africa. Este vorba de alocarea sumei de 1,3 milioane de euro din fondul de rezervă a Guvernului.

Cerem clarificări, trebuie să știm cum au fost acești bani cheltuiți, dacă Guvernul a fost înștiințat dinainte de măsurile și eventuale participări ale unor oameni de afaceri și care sunt rezultatele acestor vizite, dacă au avut în prim-plan activități care să fie în interesul României prin dezvoltarea unor parteneriate strategice”, a precizat conf. univ. dr. Silviu Gurlui.

În același timp, alianța AUR s-a mărit considerabil și continuă să primească partide din România, care sunt solidare cauzei naționaliste.

„Avem și o bucurie, fiind o activitate importantă și o analiză pe care noi o facem, o abordare de a chema, în același spirit național, mai multe partide care să se unească cu AUR pentru a consolida alegerile parlamentare și prezidențiale din 2024. În acest fel anunțăm că s-au alăturat încă două partide, Partidul Satul Românesc și Alianța Renașterii Naționale. Bineînțeles că se vor mai alătura și alte formațiuni, dar și alte personalități importante, la partidul nostru.

Între acestea avem de accentuat și o măsură sau măsuri critice legate de sistemul energetic la nivel național. Se vede că sistemul național nu mai face față, însemnând costuri foarte mari, importuri de energie, măsuri luate până în momentul de față în mod greșit. Prin închiderea unor producători de energie, fără consolidarea unei alternative. Vorbim aici de producerea energiei electrice folosind cărbunele și să ne orientăm asupra unităților 3 și 4 de la Cernavodă, care au fost mereu lăsate într-o umbră, în perspectiva măsurilor ce trebuie luate. Nu au fost prinse, din păcate, în PNRR, era un pas important și o măsură strict necesară”, a mai adăugat conf. univ. dr. Silviu Gurlui.

Partidul marchează evenimentele importante din săptămâna următoare

Cei care vor să se deplaseze cu ocazia sărbătorii de 1 decembrie au șansă să meargă cu partidul AUR. Transportul este gratuit, iar singurul lucru care contează este cultivarea spiritului patriot. În această duminică, 26 noiembrie, la ora 13:30, partidul organizează un eveniment în Piața Unirii din Iași.

„Vă anunț că, și săptămâna viitoare, încă două partide se vor alătura la alianța AUR, care este un lucru foarte important pentru alegerile de anul viitor. Mai vreau să amintesc un proiect foarte frumos, în care împreună mergem în fiecare weekend prin piețele ieșene și cumpărăm de la țăranul român. Astăzi este termenul-limită prin care copiii, tinerii sunt invitați pe cheltuiala partidului AUR pentru a se deplasa la Alba Iulia pentru 1 decembrie.

Este nevoie să creștem o nouă generație de patrioți, în aceste vremuri tulburi avem nevoie ca tinerii noștri să conștientizeze și să-și cultive iubirea de țară. Un alt eveniment important pe care îl vom avea în acest weekend, pentru că pe data de 28 noiembrie se celebrează 105 ani de la unirea Bucovinei cu țara-mamă, îi invităm pe toți cei care vor să vină lângă noi duminică, la ora 13:30, în Piața Unirii”, a transmis Ciprian Paraschiv, membru AUR Iași.

În contextul politic actual, AUR cere explicații de la Guvernul Ciolacu în ceea ce privește călătoriile președintelui și cheltuielile aferente.

Comentarii
  • Poate se aliazâ cu haur și niscai partide de prin hafrica –pe unde sa plimbat tov.gowernator eșuat–câ și așa a spus câ nare timp de stat crâcâceni–

  • Jos tov Colacu, tov.hakuna ma- si, tov.Maciuca

    Desecretizarea cheltuielilor prezidentiale!!!!! Hakuna ma- si se kaka pe milioane de euro bani publici ai contribuabililor ,acum pleaca animalul si in excursie in Dubai sau a plecat,dracu sa- l ia,alte milioane de euro si noua Colacu si maciuca la ordinul lui hakuna – ma- si care l-a kakat ne pune streangul la gat cu Legea austeritatii? Huooooooo ca punem mana pe topor! Asta nu e democratie,asta e dictatura comunista perfecta,trebuie sa urmeze o Revolutie ca sa trecem la democratie

  • Roman foarte revoltat

    Mai intai trebuie sa stim CATI bani a cheltuit si furat johannis ,in ce SCOP i- a cheltuit si apoi…..CUM au fost cheltuiti acesti bani publici , desecretizarea cheltuielilor prezidentiale de la inceputul mandatului lui johannis, vrem sa stim cate milioane euro a cheltuit per total ,se spune ca ar fi vorba de vreo 18 – 20 milioane euro cu plimbarile externe ca interne nu a avut,de aici si- a tras multi bani la buzunarul lui, cateva milioane de euro. Nici intr- o tara democratica bugetul prezidential nu este secretizat ,doar in Romania. De ce ?Suntem tara comunista ? Opozitia din alta tara l- ar suspenda pe presedinte,l- ar demite l- ar face sunca presata daca si- ar secretiza cheltuielile si alte mizerii care doar in Romania sunt permise.La noi,toti romanii clocotesc si tac,opozitia slaba,tace si golanii ne spanzura cum vor ei.La puscarie toata prostimea asta de guvern,presedinte ,partide Pcr+ pnl criminali,comunisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *